Frissen Fejérből

2021.09.25. 11:00

Negyven fő állt a füttyszóra tornasorba Fehérváron

A városban már hagyománynak számít, hogy minden év szeptember utolsó péntekén megrendezik az európai diáksport napját.

Déri Brenda

Janota Zoltán jól megmozgatta a Szent István-os diákokat

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

E jeles nap alkalmából a Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskolában amolyan újragondolt testnevelésórát tartott Janota Zoltán, a Magyar Honvédség 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred, 17. Területvédelmi Zászlóaljának tartalékos hadnagya.

– Mi mással lehetne összekötni az európai diáksport napját, mint a hazafias értékekre való neveléssel? Az ifjúság nagyon fogékony, és a sporton keresztül olyan értékeket sajátíthatnak el, mint a bajtársiasság, kitartás, figyelem, fegyelem vagy a csapatmunka. Az individualizmus fontos, szükség van rá, de csapatmunka nélkül nincs kiváló egyéni teljesítmény – mondta a hadnagy, aki katonai munkája mellett triatlon-élversenyző és a Family Tree triatloncsapat vezetőedzője is. Mint mondta, a gyerekek életében nagy az elszívóerő, a túl sok felesleges inger, és sokat segít a változatos sportolás, hogy a helyes irányba álljanak mind fizikálisan, mind pedig mentálisan.

Janota Zoltán jól megmozgatta a Szent István-os diákokat
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Utóbbi képességeket is sikeresen „edzették” a hagyományteremtő szándékkal induló, jó hangulatú, 40 fős katonai testnevelésórán. A sportoláshoz azonban nemcsak a tényleges testmozgás tartozik, hanem a mozgáskultúrában való jártasság is, ennek okán a testnevelésóra mellett a tegnapi napon a pedagógusok olimpiai ismereteket csempésztek bele a tanórákba.

Hasonló napot tartottak pénteken a Székesfehérvári SZC Bugát Pál Technikumában is, ahol az európai diáksportnap a Bugátban elnevezést viselte a rendezvény. Előadással és különböző sportokkal kívánták közelebb hozni a tanulókat a mozgás szeretetéhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában