Frissen Fejérből

2021.09.22. 15:47

Megvalósult új berényi álom

Vadonatúj játszóteret vehetnek birtokba mostantól Lovasberényben, ahol 10 millió forintos, kétoldalú támogatásból valósulhatott meg a helyiek álma. Épült mászóka, csúszda, hinta és sok egyéb eszköz, amely a berényi gyerekek számára hoz örömet.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

– Amit ma itt látunk, magunk között csak álomnak hittük – fogalmazott Südi Mihály, a település új játszótere előtt, melynek átadására szerdán kerülhetett sor a Rákóczi utcai postaépület mögötti területen. Először ugyanis nem reménykedtek többen, mint mondjuk egy libikókában, amelynek környezetét később bővíthetik – emlékezett vissza a pár évvel ezelőtti időszakra a polgármester, aki a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácshoz fordult külön kérelemmel, amely végül úgy döntött, 5 millió forint támogatásban részesíti az önkormányzatot. Így kerültek nagy lépéssel előrébb az álomjátszótér megvalósításához.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Ezt követően már nagyobb reményekkel pályáztak, mégpedig a Magyar falu program keretében – így egészült ki végül 5 millió forinttal a projektre szánható keret. Ebből az összegből épülhetett végül meg a most már a gyerekek által is birtokba vehető számos játszóeszköz, s ezeket adhatta át Südi Mihály mellett Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke és Tessely Zoltán országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában