Frissen Fejérből

2021.09.28. 07:25

Mátyásdombon idén előre ünnepeltek

Az ENSZ egy 1991-ben hozott határozatával október 1-jét jelölte ki az idősek világnapjának.

Majer Tamás

Tihanyi-Tóth Csaba és felesége, Bognár Rita lépett fel az idősek köszöntésén Mátyásdombon

Fotó: Szervezők

Hazánkban, megyénkben is számos önkormányzat, a közösségeket összefogni kész művelődési ház szervez szeptember végén, október elején kifejezetten az idősebb korosztálynak szóló programokat. Mátyásdombon már egy héttel a világnap előtt megtartották a tematikus eseményt.

– Hagyománnyá vált, hogy évente egy alkalommal összejövünk azért, hogy kifejezzük tiszteletünket, megbecsülésünket és hálánkat azok iránt, akik hosszú, munkában eltöltött évek után köztünk töltik a megérdemelt nyugdíjas évei­ket – fogalmazott lapunknak Dudar Rebeka, a helyi könyvtár és közösségi színtér vezető munkatársa, aki elmondta azt is, hogy a tavalyi évben, a veszélyhelyzet miatt elmaradt ez a rendezvény; akkor Lelkes Tibor polgármester házhoz vitte az ajándékokat a mátyásdombi időseknek.

Tihanyi-Tóth Csaba és felesége, Bognár Rita lépett fel az idősek köszöntésén
Mátyásdombon
Fotó: Szervezők

– Idén azonban jó pár nyugdíjast köszönthettünk a közösségi színterünk nagytermében. Önkormányzati dolgozók, képviselők és önkéntesek segítségével ebéddel és színvonalas műsorral készültünk a résztvevőknek. Emellett ajándékcsomagot kaptak az 1949-ben születettek. Tihanyi-Tóth Csaba és felesége, Bognár Rita lépett fel; Szenes Iván-dalokkal kedveskedtek az időseknek – ismertette a szervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában