Frissen Fejérből

2021.09.20. 11:30

Konditermet avattak Etyeken

Az egészséges életmód fontosságát hangsúlyozta a maga is sportos életmódot folytató etyeki polgármester a konditerem avatóján.

Zsohár Melinda

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A látogatóközpontot 2019-ben adták át, azóta némi korrekciót, fejlesztést hajtottak végre rajta, mondta el Zólyomi Tamás, aki stílszerűen sportruhában jelent meg. Az aulában az egészséges táplálkozás jegyében kínáltak gyümölcsöt, zöldségféléket, illetve speciális étkezéskiegészítőket a sportolóknak, allergiával küszködő fogyasztóknak kóstolásra.

A szalagátvágásnál a két kislány, Mester Angéla és Pankotay Aliz Bálint Attila, Tessely Zoltán és Zólyomi Tamás társaságában veszik birtokba a konditermet
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az avató kis ünnepségen megjelent Simon Tamás testépítő világbajnok, különböző korú, sportos életmódot folytató etyekiek, s számos fiatal család, gyermekeikkel. Zólyomi Tamás hangsúlyozta, hogy a község vezetőjeként fontos célként határozta meg az egészséges életmóddal kapcsolatos cselekvési program kiaknázását, amelynek egyik eleme a saját táplálék megtermelése. A vidéki élet erre lehetőséget nyújt, a későbbiekben további terveikkel jelentkeznek majd.

A sportos fiatal családokban a gyermekek korán megismerkednek az eszközökkel
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az emeleten kizárólag magyar vállalkozások által készített eszközök találhatók, tudatos vásárlás történt – hívta fel a figyelmet Tessely Zoltán országgyűlési képviselő. Az elmúlt két évben látható fejlődés zajlott a községben: a Magyar Falu program révén belső utakat újítottak fel, nemzeti forrásból megújult az Alcsútdoboz felé vezető főút, körforgalom épült Botpusztán, s az 1-es főútra csatlakozó út is megújult. Bölcsődére nyert a település 500 millió forintos EU-s támogatást.

Kültéri kondipályára 15 milliós kormánytámogatást nyertek el, 6-7 millió forint értékben eszközökre, s az MLSZ és TAO-s támogatásból elkészült a műfüves pálya. A sporttelepen 3,5 millió forintos kormánytámogatással játszóteret építettek. A látogató- központ szombati avatása után a legfiatalabbak birtokba is vették a eszközöket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában