Frissen Fejérből

2021.09.25. 13:00

Földmérők új gépterme a Jáky József Technikumban

Szaktanterem-átadó boom volt a héten a Jáky József Technikumban! Pénteken a digitális földmérő tantermet ünnepelték.

Majer Tamás

A főigazgató a diákokhoz szólva úgy fogalmazott, reméli, örömmel fogják használni az új eszközöket

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Szeptember 20-án a megújult útépítő, két napra rá a korszerűsített magasépítő tantermet adták át hivatalosan is a diákoknak az iskola vezetői, támogatói. Pénteken pedig az iskola első digitális földmérő tantermét avatták. A Jáky igazgatója, Oroszné Stefánkó Éva elmondta, közel 15 millióból létesítették a termet, részint NFA-pályázati forrásból, részint a Székesfehérvári Szakképzési Centrum támogatásából. A terem vadonatúj, egy éve még építési terület volt a helyén.

A főigazgató a diákokhoz szólva úgy fogalmazott, reméli, örömmel fogják használni az új eszközöket
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– A beruházásra azért volt szükség, mert az újonnan indított földmérőképzésünkön tanulók időközben elérkeztek a technikusképzés fázisába – mondta.

A terem voltaképpen egy nagy számítógépterem. A gépeken speciális földmérő szoftverek futnak. Többek között az is, amelyet a földhivatalok is használnak.

Koseczky Ádám, a földmérők oktatója kifejtette, hogy a földmérés is digitalizálódik, mérőegységek, számítógépek, speciális műszerek kellenek a munkához, az oktatáshoz is. A szakképzési centrum főigazgatója, Szépné Holczer Piroska a diákokhoz szólva úgy fogalmazott, reméli, hogy örömmel fogják használni az új eszközöket, és boldogsággal fogják űzni azt a szakmát, amelyet választottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában