Frissen Fejérből

2021.09.19. 12:07

Fél évszázada léptek ki a Vasvári kapuján

Fél évszázada érettségiztek a Vasvári Pál Gimnáziumban, és még most is az osztály java és a tanárok egy része eljött a találkozóra. Megemlékeztek tanáraikról és diáktársaikról, akik már nem lehetnek velük, és megbeszélték, kinek mi a célja a következő évtizedekre.

S. Töttő Rita

20210918 Székesfehérvár, Vasvári Gimnázium, 50.évforduló, osztálytalálkozó. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Vasvári Pál Gimnázium 1971-ben végzett tanulói találkoztak szombaton a Kertész Csárdában. Az 50 éves találkozó már alapból nagy örömre adott okot, fogalmazott Lencsés Piroska, az egyik szervező, s hozzátette: főleg az, hogy egészségesek voltak a résztvevők és így volt lehetőség az összejövetelre. A 37 fős osztályból 26 volt diák tudott eljönni az eseményre, öten pedig sajnos már nincsenek az élők sorában. Róluk, valamint elhunyt tanáraikról is megemlékeztek: – Az előző találkozó óta vesztettük el két fontos tanárunkat: Dienes Ottó Pro Civitate-díjas és a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatával kitüntetett tanár-írót, valamint Román Károly irodalmár-tanárt, a város díszpolgárát.

A tanárok közül azonban el tudott jönni a jubileumra Döbrentei Gyula, aki igazgató volt az iskolában, és felesége, Márta néni, volt kémia tanár. – Ahogy elhangzott a beszélgetésekben, a pedagógusoknak örömteli visszaigazolás volt, hogy meghívtuk őket az 50 éves találkozóra is – mesélte a szervező. – Sokszínű, sokoldalú élményt nyújt egy ilyen találkozó, gazdagítja a lelkünket, hiszen a gondolkodásunk hasonló marad, mint érettségikor, csak megtölti azt az élettapasztalat. Ez az osztály olyan volt, mint egy kis Magyarország. Mindenki továbbtanult, sokan kerültek vezető beosztásba, lettek vállalkozók és még ma is sokan aktívak: nem érezzük, hogy ennyi idősek vagyunk, hiszen még tevékenykedni szeretnénk és tevékenykedünk is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában