Frissen Fejérből

2021.09.08. 14:00

Déli összekötő: ötven százalékos készültség

Teljesen „útszerű” már a déli összekötő út, legalábbis a látványt illetően: a két hidat kivéve mindenhol elkészült az út aszfaltos alaprétege. A bicikliket már kibírná, de még sok munka van hátra, hogy az autók is mehessenek rajta.

Házi Péter

Az alapréteg már szinte mindenütt elkészült

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A város két „déli felét”, a Seregélyesi utat és a Sárkeresztúri utat kapcsolja majd össze a déli összekötő út, amelyet egy másik, későbbi beruházás során, a vasútvonal felett átvezetve összekötnek majd a Mártírok útjával is. Mivel mostanság új híreket nem kaptunk a 2020 novemberében megkezdett építkezésről, biciklire pattanva „meglestük” a munkát. Nos, laikus szemmel nézve már nagyon jól mutat az út: a vasútvonalak feletti hidaktól eltekintve mindenhol elkészült az aszfaltos útalap. Már látható az az új út is, amely az Új Váralja sort köti össze a déli úttal, s a beruházás részeként felújítják a Takarodó utat is. A munka számokban: 1050 méternyi útfelújítás, 4085 méter új út megépítése, ezzel együtt 4500 méter kerékpárút megépítése, 2 vasúti felüljáró és 4 körforgalom szerepel a 4,7 milliárdos kormányzati támogatással zajló beruházásban. Tizenöt parkolóhely is létesül a projekt keretében a Börgöndi út és a déli összekötő út kereszteződésében.

Az alapréteg már szinte mindenütt elkészült
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A kivitelezés jelenleg ötven százalékos készültségnél tart, s a tervek szerint 2023 tavaszára készülnek el vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában