Frissen Fejérből

2021.09.26. 07:05

Csatatéri sokadalom a Honvédfesztiválon

Az év legnagyobb szabású rendezvényére várták az érdeklődőket szombaton a katonai emlékparkban.

Tihanyi Tamás

Mintha András királytól máig egész hadtörténelmünk megelevenedett volna a Mészeg-hegyen, annyi hagyományőrző idézte fel azokat a napokat, amikor nemzetünk a létéért és a jövőjéért küzdött a Kárpát-medencében. Programok sora várta a családokat a „Csatatéri sokadalomban”.

– Tizenöt éve kezdtük el, hogy a pákozdi csata évfordulójához legközelebb eső szombaton a hagyományőrző egyesületek segítségével olyan programokat szervezünk, amelyek a felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt tartalmas időtöltést, szórakozást jelentenek ­– mondta Görög István, a nemzeti emlékhely ügyvezetője. – Külön örülünk annak, hogy idén a Miniszterelnöki Kabinetiroda is felsorakozott támogatóink közé, ezzel mintegy elismerve a családok érdekében tett erőfeszítéseinket.

Görög István arról is szólt, mennyire fontos, hogy a fiatalok számára náluk valóságossá válnak a tanultak, a könyvekben olvasott ismeretek. A Csatatéri sokadalom nevéhez híven lett színes forgatag, miközben kiállítást nyitottak, bemutatókat tartottak például a tűzszerészek és a felderítők, a toborzók mellé még a palotaőrök is eljöttek. A Honvédfesztivál az egykori haditanács felidézésével folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában