Frissen Fejérből

2021.09.07. 07:10

Bábszínház szórakoztatta a kicsiket a pázmándi tűzoltóságon

Joggal mondhatjuk, hogy soha ennyi apró és idősebb kisgyermeket nem látott Pázmándon még az önkéntes tűzoltók szertára azon a napon, amikor az Éliás Tóbiás Bábtársulat Biró Brigitta és társa, Csikós Andrea előadásában színre vitte Ambrus Sándor az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pázmánd elnökének ötletét.

E. Várkonyi Péter

Gyermeksereg a bábok bűvöletében

Fotó: E.Várkonyi Péter

Egy oktató- és szórakoztató mesejátékot láthattak a kicsinyek, ami nemcsak a tűzvédelemmel foglalkozott, hanem megelőzési információkat is tartalmazott a tűzoltóság életéből. A mesejátékhoz a dalokat Brigitta írta, a dalok komponálásban Schubert Ádám, a zenei anyag összeállításában Szabó Bálint stúdiója segített. A bábjáték, amelyet a kicsinyek tátott szájjal figyeltek kicsit megkedveltette a tűzoltói munkát, habár ezek az évek, pillanatok még messze vannak, amikor eljön a pályaválasztás. Ezt azonban nem lehet elég korán kezdeni, ezért az önkéntesek a tűzoltó járműveket is megmutatták mindenkinek.

Gyermeksereg a bábok bűvöletében
Fotó: E.Várkonyi Péter

Az élvezetet fokozta az előadás végén, amikor a bábok levonultak a nézőtérre, és a gyermekek megismerkedhettek velük közelebbről. A finisben a tűzoltók habtengert „varázsoltak” a flaszterra, amelyben szó szerint mindenki megfürödhetett. Az elképzelés szerint tüzes balesetek megelőzésére kidolgozott tűzoltós bábjátékkal egy nagyobb körutat szeretne majd bejárni az Éliás Tóbiás bábtársulat és így eljutni óvodásokhoz, kisiskolásokhoz, művelődési házakba, és megcélozva a hivatásos tűzoltók gyermekeinek világát is. A cél, hogy minél több gyermek megkaphassa az életkorának megfelelő, de sokszor életmentő ismereteket e fontos témában. Az oktató jellegű bábos előadáshoz témafeldolgozó füzet is készül, mely segíti a pedagógusokat az ismeretek elmélyítésében...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában