Frissen Fejérből

2021.09.21. 15:34

A segélymunka és az oktatás bástyái – A Baptista Világszövetség főtitkára Fejér megyében járt

A világ 126 országának 110 millió baptistáját képviselve látogatott megyénkbe kedden Elijah Brown, a Baptista Világszövetség főtitkára.

Tihanyi Tamás

Elijah Brown, Papp János, Szilágyi Béla és Hári Tibor a pákozdi logisztikai bázis előtt

Fotó: Tihanyi Tamás

Elijah Brown előbb a Baptista Szeretetszolgálat által fenntartott törökbálinti Tábita Gyermekhospice Házat tekintette meg, majd útja a velencei Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskolában és Gimnáziumban folytatódott. A vendég ellátogatott az intézmény jelenleg épülő új részlegébe is, ahol rövidesen megkezdődhet a tanítás, majd Pákozdra autózott tovább. A segélyszervezet logisztikai központjában is Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke, Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke és Hári Tibor ügyvezető főigazgató társaságában tájékozódott a rászorultak ellátásának gyakorlati mindennapjairól, miközben bejárta a létesítményt.

Elijah Brown, Papp János, Szilágyi Béla és Hári Tibor a pákozdi logisztikai bázis előtt
Fotó: Tihanyi Tamás

A főtitkár látogatásának fontos állomása volt a hétfői, amikor a hatályos egyházügyi törvény értelmében, a korábbi, 1998-ban készültet megújítva a kormány és a baptista egyház átfogó megállapodást kötött egymással. A dokumentumot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Papp János egyházelnök írta alá. A megállapodás a történelmi egyházakkal kötött szerződéssorozat része és rögzíti az egyház hitéleti, oktatási, szociális, kulturális, segélyszervezeti és egyéb feladatait, a kormánnyal való együttműködés kereteit és célkitűzéseit.

Semjén Zsolt köszönetet mondott a baptistáknak a közfeladatok átvállalásáért, a családok és hátrányos társadalmi csoportokkal kapcsolatos, illetve a börtön- és kórházpasztorációban nyújtott tevékenységéért. Megjegyezte, nem feledkeznek meg arról sem, milyen nagy szerepet játszottak a baptisták a Szent Korona hazahozatalában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában