Frissen Fejérből

2021.09.07. 07:45

20 év után indult újra a papíripari képzés Dunaújvárosban

Idén szeptemberben indult újra – húsz év után – a papírgyártás és -feldolgozás nappali szakképzése Magyarországon, azon belül is Dunaújvárosban.

MTI, FMH

Vajda Attila (Vajda-Papír Kft.), Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár (ITM), Piros Mariann kancellár és Pocsainé Varga Veronika főigazgató

Fotó: Vajda-Papír

Vajda Attila, a Vajda-Papír Kft. ügyvezetője közleményben hangsúlyozta, hogy a szakképző iskola piacképes tudást kínál, a gyakorlati ismeretek elsajátítására helyezi a hangsúlyt. Kiemelte még, a tanulók vállalati környezetben, akár leendő munkáltatójuknál tanulhatnak, gyakorolhatnak. Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért felelős helyettes államtitkára szerint azzal, hogy minőségi, képzett szakemberek állhatnak a gazdaság szolgálatába, a szakképzés szolgálja az ipar 4.0 gazdaságfejlesztési irányait.

Vajda Attila (Vajda-Papír Kft.), Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár (ITM), Piros Mariann kancellár és Pocsainé Varga Veronika főigazgató
Fotó: Vajda-Papír

Pocsainé Varga Veronika, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója közölte, az ITM és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával egyre több szakmában indul újra a piaci igényekhez igazodó szakképzés a régióban, ez erősíti a térség gazdaságát, oktatási potenciálját. Marczona Tamás, a Dunaújvárosi SZC Lorántffy Zsuzsanna Technikum és Kollégium igazgatója történelmi pillanatnak nevezte az 5 éves, nappali tagozatos képzés elindítását, amelyben a tanulók már papírgyártó és -feldolgozó technikusi végzettséget is szerezhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában