Frissen Fejérből

2021.08.11. 07:05

Végre újra működnek a lámpák Fehérváron

Több veszélyes helyzet is kialakult az elmúlt napokban a Palotai úton átkelni próbáló gyalogosok és az érkező autósok „között”, ugyanis nem működtek a lámpák.

S. Töttő Rita

Hétfőn láttak neki a megrongálódott lámpák javításának

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A legforgalmasabb csomópontoknál, a Piac téri és a pláza melletti jelzőlámpákat kellett egészen tegnap délutánig nélkülözniük a gyalogosoknak és az autóknak, buszoknak egy­aránt: volt lámpa, amelyik csak sárgán villogott, de olyan is, ami teljesen sötét maradt.

Megkérdeztük a városgondnokságot, mi az oka a meghibásodásnak. Bozai István városgondnok elmondta: ahogy azt lapunk is megírta, egy autó okozott balesetet szombaton a buszpályaudvaron. Eddig tisztázatlan okból, szemtanúk elmondása szerint nekiment a korlátnak, amely elválasztotta az autós és a gyalogosforgalmat. Szerencsére senki nem sérült meg, ellenben műszaki problémákat okozott a baleset: a korlát kitörése mellett a lámpák is meghibásodtak.

Hétfőn láttak neki a megrongálódott lámpák javításának
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A megrongálódott jelzőlámpák javításának hétfő délután állt neki az alvállalkozó. Bozai István azonban hangsúlyozta: a lámpák teljes helyreállításáig – a nagyfokú rongálódás miatt – pár nap türelmet kérnek a közlekedőktől. Tegnap délután, ottjártunkkor azonban már újra működtek a villanyrendőrök!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában