Frissen Fejérből

2021.08.17. 07:10

Útfelújítás, pótkocsi, árokásó, orvosi eszközök – Pályázatokon nyert Mezőkomárom

A összesen csaknem 60 millió forintos pályázati támogatásból három utcájuk újul meg. Ahogy a faluvezető mondja: ezzel belterületi útjaik 85 százaléka lesz már aszfaltozott.

V. Varga József

Köő Péter polgármester úgy tervezi, hogy ugyanaz a kivitelező újítja fel az orvoslakást és a művelődési házat

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az önkormányzat 39,9 millió forint támogatást nyert a Magyar falu program Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény építése, felújítása pályázatán a Jókai Mór utca 345 méteres (a két szervizúttal), a Középhegy utca 175 méteres, valamint a Petőfi Sándor utca 375 méteres szakaszának felújítására.

A Belügyminisztérium önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések pályázatán a Jókai Mór utca további, 850 méteres szakaszának felújítására 19,9 millió forint támogatáshoz jutottak. A támogatás 85 százalékos intenzitású, az önkormányzat ezt 3,5 millió forint önerővel egészíti ki. Amint Köő Péter polgármester hangsúlyozta: a két pályázat megvalósulása esetén a falu belterületi útjainak 85 százalékát felújítják.

A napokban értesültek arról, hogy a Magyar falu program további két pályázatán is sikeres elbírálásban részesültek. A Kommunális eszköz beszerzése elnevezésű pályázaton 6,5 millió forintot nyertek, melyet a közterületek karbantartását szolgáló egytengelyes pótkocsi, valamint egy árokásó berendezés vásárlására fordítanak. Az Orvosi eszközök beszerzése pályázaton pedig 1,9 millió forint támogatáshoz jutottak, melyből az egészségügyi alapellátás feltételeinek javítása céljából orvosi eszközöket vásárolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában