Frissen Fejérből

2021.08.21. 07:45

Ünnepi közgyűlésen adták át a székesfehérvári önkormányzat díjait

Ünnepi közgyűlésen adták át a székesfehérvári önkormányzat díjait, Cser-Palkovics András beszédében pedig a város jövője alakulásában való fontos szerepünkről beszélt.

Baráth Eszter

Korom Ferenc (jobbra) indította el a legfőbb magyar katonai szerv Székesfehérvárra költözését

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Szent István szobrához érkeztek a királyok bábjai, ahol az államalapítás alkalmából tartottak ünnepi közgyűlést. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere köszöntőjében így kezdte: – Mindenekelőtt egy kéréssel fordulok önökhöz. Arra kérem önöket, nézzenek alaposan körül. Felettünk Szent István tekint a jövőbe, lábunk alatt történelmi romok történelmi földben, körülöttünk patinás épületek. Most azonban ne ezeket keressék tekintetükkel. Most embertársaik, az önök mellett lévők tekintetét kapják el egy pillanatra. Azért kérem most ezt, mert a mai napon a nemzetet ünnepeljük. A nemzetet, mely azonban nem értelmezhető az emberek nélkül.

Korom Ferenc (jobbra) indította el a legfőbb magyar katonai szerv Székesfehérvárra költözését
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A polgármester hangsúlyozta, tudatosulnia kell, hogy mi vagyunk a nemzet és a város, hogy igazi közösséggé válhassunk. – Márpedig nagy tettekre szükség van és szükség lesz, bizonyos értelemben vízválasztóhoz érkeztünk. A következő évek eldöntik majd, hogy Székesfehérvár provinciális irányba mozdul, vagy folytatjuk utunkat Közép-Európa egyik legélhetőbb, legdinamikusabban fejlődő városa irányába – emelte ki Cser-Palkovics András. Hangsúlyozta, a múlt és a jövő közötti választás nem új keletű a magyarok számára, augusztus 20-án is egy ilyen, az első ilyen döntést ünnepeljük.

Cser-Palkovics András elmondta, a város fejlődéséért szakmailag és lokálpatrió­taként is sokat tesznek azok, akik a kitüntetéseket átvehették. Az önkormányzat Posztumusz Székesfehérvár Díszpolgára díjat adományozott Égi Tamás alpolgármesternek. Pro Civitate címet vehetett át Izbéki Ferenc főorvos, Hully Gyula vízügyi szakember, Klupács Péter mentőtechnikus, Szabóné Nagy Judit Ildikó, a Szabad Színház művészeti vezetője és Nagy Kálmán János, a Székesfehérvári József Attila Középiskolai Kollégium igazgatója. Az ünnepi közgyűlésen Székesfehérvár Tiszteletbeli Dísz­polgára címet kapott Korom Ferenc vezérezredes és Richard Arnold, Székesfehérvár testvérvárosa, Schwäbisch Gmünd főpolgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában