Frissen Fejérből

2021.08.08. 07:15

Több mint hárommillió forint adomány a civil szervezeteknek

Ezúttal nem egy hagyományos önkormányzati képviselő-testületi megbeszélésre, hanem egy kisebb – bár megszokott életrendjébe illő – korai találkozóra készült Podhorszki István, Kápolnásnyék polgármestere.

E. Várkonyi Péter

Ambrus Sándor, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pázmánd elnöke (j) megköszöni az adományt

Fotó: E. Várkonyi Péter

A reggeli órákban fogadta a Velencei Önkéntes Tűzoltó Egyesület képviselőit: Horváth-Szabó Nórát és Pósáné Vajda Orsolyát, valamint az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pázmánd részéről Ambrus Sándort és E. Várkonyi Pétert. Hivatalos volt a találkozóra még a Kápolnásnyék és Környéke Polgárőr- és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke is, aki elfoglaltsága miatt sajnos nem tudott részt venni ezen az eseményen.

Ambrus Sándor, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pázmánd elnöke (j) megköszöni az adományt
Fotó: E. Várkonyi Péter

A személyes találkozó alkalmával a polgármester kivételes adománnyal lepte meg az egyesületeket. Korábban a község önkormányzati képviselő-testülete egyhangú döntéssel hathavi illetményének megfelelő jutalmat állapított meg Podhorszki Istvánnak. Ő úgy döntött, hogy ezt a bruttó, valamivel több mint hárommillió forintot egyenlő arányban felajánlja e három civil szervezet számára, akik ezt az adományt már meg is kapták. A polgármester elmondta, ezzel fejezi ki köszönetét és méltó elismerését mindhárom önkéntes egyesület felé, akik folyamatosan és hivatásszerűen a munkájukkal biztosítják Kápolnásnyék és a környező települések biztonságát. Érdemüket, rátermettségüket mi sem bizonyítja jobban, mint a közelmúltban Kápolnásnyéken egy villámcsapás miatt bekövetkezett családi ház tűzoltása során végzett profi munkájuk. A tragikus eseményhez, az oltási munkákhoz a polgármester is elment, és emberségből is vizsgázva, a rekkenő kánikulában ásványvízzel és üdítővel támogatta a tűzoltók munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában