Frissen Fejérből

2021.08.19. 17:30

Korszerű központ és egyben közösségi tér a Vad- és Madármentő Központ Fehérváron

Professzionális, modern környezetben gyógyulhatnak a madarak és a vadak a Sóstó Természetvédelmi Terület szívében. A korszerű épületegyüttes egy része közösségi térként funkcionálhat.

Héjj Vivien

Külső röpdék is épültek a Vad- és madármentő központ területén, ahonnan most már csak a madarak hiányoznak

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Vad- és madármentő központ bejárása során a polgármester arról beszélt, hogy az épületegyüttes része az évekkel ezelőtt elkezdett városrehabilitációs programnak: – Többek között létrejöhetett ez a központ is, ami nem csak Magyarországon, de szerintem közép-európai szinten is egyedülálló – fogalmazott Cser-Palkovics András.

Mészáros Attila alpolgármester, a városrész képviselője elmondta, bruttó 555 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően jöhetett létre a központ, amely egyben közösségi térként is funkcionál majd: – Alsóvárosnak és az Őrhalmi szőlőknek nincs olyan közösségi tere, ahol az itt élők összejöhetnének, programokat tarthatnának, ezért egy 100 négyzetméteres B épület is létrejöhetett. Itt szeretnénk több közösségi programot szervezni – beszélt a részletekről Mészáros.

Külső röpdék is épültek a Vad- és madármentő központ területén, ahonnan most már csak a madarak hiányoznak
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Bozai István városgondnok arról beszélt, a központ üzemeltetése teljesen új szakmai feladat a városgondnokság számára. Kiemelte, az első két évben közbeszerzés útján kiválasztott állatgyógyászati szakmai szervezettel együtt üzemeltetik majd a létesítményt, a tervek szerint november elejétől.

Ami a belső tereket illeti, Csete Gábor, a városgondnokság természetvédelmi szakmai vezetője elmondta, látványműtő, röntgen és több gondozó helyiség várja majd a sérült, beteg állatokat. Emellett kültéri ketrecek és kacsaúsztató is segíti az állatok professzionális gondozását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában