tarthatatlan állapotok

2021.08.11. 07:00

Rettegésben élnek a fehérváriak?

Több olvasónk is jelezte számunkra, már nem mernek elmenni hazulról, vagy elengedni gyermeküket felügyelet nélkül a megyeszékhelyen.

feol.hu

20210810 Székesfehérvár, Pláza, közbiztonság, rablás, lopás, támadás. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Illusztráció: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A probléma azonban nem csak a hajléktalanokkal van. Nem olyan rég, pár hete esett meg, hogy egy fiatalkorú fiút környékeztek meg maszkban a buszpályaudvarnál. Azzal fenyegették, hogy megkéselik, amennyiben nem adja át nekik a pénzét. Ekkor tett tanúbizonyságot emberségről az a férfi, aki nem sétált el az incidens mellett, hanem a fiatal védelmére kelt, mialatt a fiú is bizonyította talpraesettségét, ugyanis már épp tárcsázta volna a rendőrséget. Kettejük határozott fellépésének és lélekjelenlétének köszönhetően az ijedtségen kívül nem történt baj. Megkeresésünkre az édesanya elárulta, fia jól van, és nagyon hálásak annak az idegennek, aki a segítségére sietett. Ilyen és hasonló incidensek sajnálatos módon nem egyediek, és mégcsak nem is új keletűek. Másik olvasónk beszámolója alapján a Mancz-Semmelweis-Ősz utcák sem kivételek az áldatlan állapotok alól. Körülbelül egy éve már annak, hogy több tucat ember minden este összegyűlik, hangoskodnak, verekednek, megfélemlítik az ott élőket. A neve elhallgatását kérő lakos szerint hétről-hétre nő a létszámuk. Múlt héten az egyikőjük azt ordította késő este, hogy megöl mindenkit. A közbiztonság és a köznyugalom megőrzése három szakterület és intézmény együttműködésén múlik, éppen ezért, a hétfői napon az Önkormányzat, a szociális intézmények-szervezetek és a Rendőrség közösen folytatott egyeztetést a problémák mielőbbi orvoslása érdekében.

Erről korábban itt írtunk:

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/fehervari-kozbiztonsag-teriteken-a-hajlektalanok-a-plaza-kornyeke-es-az-ejjel-nappali-boltok-5180435/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában