Frissen Fejérből

2021.08.28. 11:30

Példaértékű program – Az Óbudai Egyetem doktori képzését is segítik

Öt egyetemmel kötött együttműködési megállapodást a Mészáros-csoport – jelentették be a Mészáros Alapítvány ötödik, Egerszalókon megrendezett éves konferenciáján.

MTI

Fotós: Komka Péter

Fotós: Komka Péter

A megállapodást a Szegedi Tudományegyetemmel, a Pécsi Tudományegyetemmel, a Pannon Egyetemmel, az Óbudai Egyetemmel és a Neumann János Egyetemmel kötötték meg. Ennek értelmében a Mészáros-csoport együttműködik az egyetemek doktori képzései­vel, a kutatások folytatásához szakmai támogatást nyújt. Az intézmények bevonják a csoport szakembereit az oktatási folyamatokba, a cégcsoport vállalatai pedig együttműködnek a K+F projektekben az egyetemmel.

Molnárné Barna Katalin, a Pannon Egyetem oktatási rektorhelyettese, Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora, Mészáros Beatrix, a Mészáros-csoport operatív vezetője, Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora, Fülöp Tamás Ferenc, a Neumann János Egyetem rektora és Fedeles Tamás, a Pécsi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese (b-j) együttműködési megállapodásuk aláírása után a Mészáros Alapítvány V. konferenciáján
Fotó: MTI / Komka Péter

Kelemen Beatrix Csilla, a Mészáros Alapítvány elnöke azt mondta: öt évvel ezelőtt Mészáros Lőrinc azért hozta létre az alapítványt, hogy a Vál-völgyi fiatalok meg tudják valósítani álmaikat. Azóta 948 Felcsúton, Alcsútdobozon, Vértesacsán, Kajászón, Tabajdon és Válon élő, a felsőoktatásban tanuló diák részesült ösztöndíjban. Az elnök úgy fogalmazott: példaértékű program valósult meg. A diákok számos tudományágban jeleskednek, amit mi sem bizonyít jobban, mint az alapítvány tudástárában mindenki számára hozzáférhető publikációk – tette hozzá.

György László, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a 2019-ben elindított Tanítsunk Magyarországért programot ismertette, egyetemista mentorok segítik a hátrányos helyzetű iskolásokat, és arra biztatta a konferencián jelenlévő ösztöndíjasokat, csatlakozzanak a programhoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában