test és lélek edzése

2021.08.25. 21:00

Orfűn zajlott a dunaújvárosi gyerekek római katolikus tábora

Augusztus 9-13. között ismét megrendezték a Dunaújváros Római Katolikus Plébánia nyári vakációs hittantáborát a dél-dunántúli régió egyik kiemelt üdülőhelyén: Orfűn.

feol.hu

35 fő általános iskolás, 8 fő középiskolás és 8 fő felnőtt kísérő vágott neki az ötnapos nyaralásnak. A gyermekek döntő többsége dunaújvárosi volt, de részt vettek a táborozáson besnyői és pusztaszabolcsi gyerekek is.

A hittanosok felfedezték a zöldövezetekkel körbeölelt táboruk környékének látnivalóit. A test erősítése mellett nem maradt el a lélek edzése sem: Baltási Nándor dunaújvárosi plébános és civil lelkipásztori munkatárs segítségével szentmise és igeliturgia került megtartásra a szálláshely melletti Szent Márton püspök kápolnában. Ezen kívül kiscsoportos lelki programokon, rendszeres imádságokon, csapatversenyeken, bibliodrámai színdarabokon, kézműveskedésen, tradicionális papírmerítésen vehettek részt a gyermekek, de nem maradt el születésnaposok tortával történő köszöntése és az esti tábortűz sem.

A tábor megrendezését támogatta a Székesfehérvári Egyházmegye, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, az érintett római katolikus egyházközségek, a szülők és a szentmiséken részt vevő adakozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában