Frissen Fejérből

2021.08.02. 07:10

Nyugdíjas-találkozót rendeztek Sárszentmihályon

Gulyás Lajos és társai hajnali öt órakor talpon voltak, régóta készültek már a Sárrét vidéke kistérségi nyugdíjas-találkozó megrendezésére. A társklubok képviselői egy egész napot töltöttek egymás társaságában szombaton.

V. Varga József

A 4 Vidám Tenor zenei utazásra vitte hallgatóságát

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A program már délelőtt kezdetét vette a közösségi háznál felállított nagysátorban: röviden bemutatkoztak a társklubok, és színpadra szánt produkciói­kat is előadták. A Sárszentmihályi Nyugdíjas Egyesület szíves invitálására tiszteletét tette a randevún a kistáj valamennyi településének (Füle, Jenő, Kőszárhegy, Nádasdladány, Polgárdi, Sárkeszi, Sárszentmihály, Szabadbattyán és Úrhida) szépkorú küldöttsége.

A szakácsok finomságokkal, csülkös babgulyással, sertés-hamisgulyással és birkapörkölttel szolgáltak. A jó ebédhez a helyi illetőségű, látássérült Krutzler Gergő harmonikaművész szolgáltatta a muzsikát: slágerek, örökzöldek sorjáztak.

A 4 Vidám Tenor zenei utazásra vitte hallgatóságát
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

– Sok időnek kellett eltelnie ebben a járványhelyzetben, hogy végre találkozhassunk – köszöntötte a délutáni megnyitón Óber Andrea polgármester a sokaságot. – Hogy együtt legyünk, tudjunk beszélgetni, szórakozni, énekelni, táncolni, felemlegetni a régvolt időket… Azt mondják, a nehézségek megerősítenek. A pandémia bizony ismét megtanított bennünket arra, hogy együtt erősebbek vagyunk, hogy összefogással több mindent el tudunk érni.

A kistáj nyugdíjasait szívélyesen köszöntötte Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője, s így tett a házigazdák nevében Gulyás Lajos, a helyi szépkorúak egyesületének elnöke is.

A Csicsergő Óvoda gyermekei kedves műsort hoztak, majd a nagyérdemű a Veszprémi Népi Kommandó Néptáncegyüttesnek és a polgárdi 4 Vidám Tenor énekegyüttesnek tapsolhatott. Fellépett Tarnai Kiss László nótaénekes és fia, Tarnai Marcell, a záró retró tánczenét Fodor Flórián szolgáltatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában