Frissen Fejérből

2021.08.02. 14:00

Leül tárgyalni az EFOTT és Velence – A közúti akadály komolyabban érinti a szervezőket, mint gondolták

Már hétfőn délelőtt sor került az első tanakodásra Velencén, az Evezős út lezárása előtti szakaszon

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy azt az önkormányzat előirányozta: fizikai akadályokat helyeztek az Evezős út Ország út felőli végére, megakadályozva ezzel az EFOTT rendezvényére igyekvő tehergépjármű forgalmat. Számos autós fordult vissza a nem várt akadály miatt, ám voltak, amelyek átmentek a betontömbök közötti részen.

Akadályok az Evezős úton, balra Gerhard Ákos polgármester tárgyal az EFOTT szervezőjével és a közterület felügyelővel
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Gerhard Ákos, Velence polgármestere a helyszínen közölte: az engedéllyel rendelkező autók mehetnek át itt, mindenki másnak kerülőutat kell választania. Mint elmondta, ma 14 órakor kerül sor tárgyalásra az önkormányzat és az EFOTT szervezői között, ezért „gesztusértékkel” megnyitották az EFOTT teherautója előtt az Északi Strand nagykapuját, ahol át tudott haladni a kívánt területre.

Az Északi Strand felé adott engedélyt a polgármester a teherautók átjárásának
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Merthogy – úgy tudjuk -, a javasolt kerülőúton súlykorlátozás van érvényben, így gyakorlatilag lehetetlenné vált a terület jogszerű megközelítése. A fesztivál szervezői és az önkormányzat a 14 órás megbeszélés után tudnak bővebb információval szolgálni, vajon enyhül-e a kialakult feszültség, illetve hogy sikerül-e megoldást találni a felmerülő közúti problémákra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában