Barátság és megbecsülés

2021.08.02. 10:41

Ladányban találkoztak a Nádasd nevű települések

A Nádasd nevű települések 23. találkozóját Borsodnádasd, Csallóköznádasd, Mecseknádasd, Nádasd és Nádasdladány részvételével szombattól hétfőig rendezik meg a Fejér megyei településen.

V. Varga József

A találkozó résztvevői szentmisén imádkoztak szombat délután

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– A járvány közbeszólt, 2020-ban nem találkoztunk, pedig már szerveztük a programokat – köszöntötte a házigazdák nevében barátaikat Varga Tünde polgármester szombaton délután az egykori varrodában. Az épület nagyterme számos közösségi rendezvény otthonaként tesz jó szolgálatot a falunak. Az egyes településekről 30-35 fős küldöttség érkezett most a randevúra, s a számtan hamar tudatta mindenkivel: lehetünk vagy 180-an. A megnyitó után a faluvezető a Szent Ilona katolikus templomba invitálta a sokaságot, ahol Felker Zsolt plébániai kormányzó celebrált szentmisét. Az alkalmon barokk zenei összeállítással, énekekkel közreműködött a fehérvári barokk formáció, Pisch Anikó vezetésével. A délután ismét a varroda épületében folytatódott: a besnyői Szironta együttes csengettyűjátékával varázsolta el közönségét, majd a népes csapat a közös vacsorát követően a piknikmoziban múlatta az időt.

A találkozó résztvevői szentmisén imádkoztak szombat délután
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Színes, változatos programok várták vasárnap is a „nádasdiakat”. Részt vettek a felújított Nádasdy-kastély ünnepélyes átadóján, és egy óra időtartamban arra is lehetőséget kaptak, hogy az elsők között vegyenek részt az „újratervezett” tárlatvezetésen. A délutáni műsorban fellépett a Los Andinos és a Pyrgos görög népi együttes, illetve bordalokkal egy citerazenekar. Az élő zenés táncestnek a közösségi ház adott otthont. A hétfő délelőtt a búcsúzásról szól majd, és a ladányiak átadják a csallóköziek által korábban készített Nádasd-zászlót a következő találkozó lebonyolításáért felelős házigazda településnek, jelesül Borsodnádasd első emberének.

– Példaértékű az „ötök” együttműködése – emelte ki lapunknak Orbán József, a Nádasd települések közalapítványának elnöke. – Találkozóink barátságról, kölcsönös megbecsülésről, történelmi-kulturális értékeink ápolásáról, egymás megismeréséről szólnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában