Frissen Fejérből

2021.08.02. 14:24

L. Simon László befejezi aktív politikai pályafutását a Magyar Nemzeti Múzeum vezetéséért

L. Simon László lett a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója – az országgyűlési képviselő közösségi oldalán jelentette be a hírt, s ezzel egy időben azt is, hogy befejezte aktív politikai pályafutását.

S. Töttő Rita

Fotó: L. Simon László közösségi oldala

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere július 31-i hatállyal kinevezte L. Simon Lászlót a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatójának. Az országgyűlési képviselő jelentette be a hírt közösségi oldalán. A kinevezést követően Fekete Péter kulturális államtitkárral közösen látogatták meg Varga Benedek korábbi főigazgatót, „megköszönve az eddigi munkáját”.

L. Simon László így fogalmazott új feladatai kapcsán: „A következő öt évben a magyar állam legrégebbi kulturális intézményét, legfontosabb és legnagyobb múzeumát vezethetem. Köszönöm miniszter úr és a Kormány bizalmát. Köszönöm Rétvári Bence államtitkár úr és Schmidt Mária főigazgató asszony biztatását, akik arra ösztönöztek, hogy mérettessem meg magam, s vállaljam ezt a nehéz, de nemes küldetést. Ez a személyes életemben is komoly változást fog hozni, hiszen az aktív pártpolitikusi munkát befejezem. Köszönöm Gulyás Gergely miniszter úr és Lezsák Sándor elnök úr támogatását, akik az első pillanatban mellém álltak. Örülök, hogy a Latorcai Csaba államtitkár úr által vezetett bizottságban a közel két órás meghallgatás után mind a hat bizottsági tag szavazatával támogatott.

L. Simon Lászlót (b) nevezte ki Kásler Miklós
Fotó: Kőmíves András

Különösen megnyugtató a Nemzeti Múzeum Üzemi Tanácsának, a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének, valamint, az Országos Közgyűjtemények Szövetsége delegáltjának igenlő szavazata. Megtisztelő, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr is végigolvasta a pályázatomat, megismerve és támogatva a terveimet” – fogalmazott a távozó országgyűlési képviselő, megköszönve hosszú évek óta mellette dolgozó munkatársai segítségét, szakmai és emberi támogatását, továbbá családja, barátai és biztatói bátorítását. „Igyekszem mindezt viszonozni, a bizalmat megszolgálni. Soli Deo gloria” – vagyis „Egyedül Istené a dicsőség” – e szavakkal zárta nyilatkozatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában