Frissen Fejérből

2021.08.31. 07:15

Közös lett a siker a sárosdi táborban

A város szociális munkatársai három éve azon munkálkodnak, hogy élményekkel gazdagítsák a hátrányos körülményekből jövők napjait, melyre 2018 óta lehetőségük is nyílt egy pályázat keretén belül.

Déri Brenda

A gyerekek arca ragyogott a színpadon, hogy megmutathatták tehetségüket

Fotó: Gálné Szabó Klaudia

Lapunk megkereste Gálné Szabó Klaudia szakmai vezetőt, aki beszélgetésünk alatt el-elérzékenyülve ugyan, de boldogan mesélt az elmúlt időszakról.

– A támogatás segítségével összesen 100 főt tudtunk bevonni a programba, 16 éves kortól egészen 52 éves korig. Most azonban lehetőségünk nyílt arra, hogy a fiatalabb generációt is bevonjuk, így napközis és ottalvós táborokat rendeztünk. Az idei hat tábor alkalmával olyan helyekre juttattuk el a gyerekeket, mint az Ausztriában található Family Park, a Madách Színház, a Balaton, s az ország számos kalandparkjába is ellátogattunk már velük. Emellett nagyon figyeltünk arra, hogy tartalmas, ingergazdag programokat tudjunk nekik biztosítani. A kollégáimmal már régóta terveztük, hogy egy „Ki mit tud?” vetélkedőn belül alkalmat teremtünk arra, hogy a gyerekek megmutathassák tehetségüket, ugyanis bővelkednek bennük. Ennyi együttlét után elmondhatom, hogy mindannyian tele vannak rejtett kincsekkel.

A gyerekek arca ragyogott a színpadon, hogy megmutathatták tehetségüket
Fotó: Gálné Szabó Klaudia

Klaudia hozzátette, hogy öröm volt látni, ahogy a gyermekek egymást segítik, és vegyülnek, nem törődve azzal, hogy ki honnan jött, milyen a bőrszíne vagy a gazdasági helyzete, körülménye.

A „Ki mit tud?-ra” a napokban, az utolsó napközis tábor záróestjén került sor. 18 lelkes gyermek állt fel a színpadra, hogy megmutassa, táncolásban, szavalásban vagy épp éneklésben a legjobb. Az eredményhirdetés során pedig mind nyertesként távozhattak a művelődési házból, ugyanis Klaudia mellett a fő szervezőnek, Plánki Krisztinának és a közreműködő munkatársaknak az volt a céljuk, hogy a gyermekek ki merjenek állni a színpadra, kihozva magukból a maximumot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában