Frissen Fejérből

2021.08.14. 07:15

A fehérvári közgyűlés megszavazta a kórház- és csarnokfejlesztést

Fontos döntések meghozatala mellett a pénteki rendkívüli közgyűlésén elismerések átadására is sor került.

Baráth Eszter

Egyhangúlag fogadta el a testület a Nemzeti Hitvallás méltó kifüggesztéséről szóló döntést

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A közgyűlés elején a nemrégiben elhunyt Nagy Gáborra, a város sportéletének meghatározó alakjára emlékeztek egyperces néma csenddel. A tiszteletadást és a napirendek elfogadását követően Cser-Palkovics András polgármester adta át a Székesfehérvár Közbiztonságáért díjakat.

Adorjánné Varga Erika, a Közép-dunántúli Büntetés–végrehajtási Intézet rendvédelmi igazgatási alkalmazottjaként, hivatásos pártfogóként vehette át az elismerést. Májer László, a Székesfehérvári Balesetmegelőzési Bizottság titkára, a gyermekprogramok szervezője, résztvevője is díjat vehetett át. Elismerték Udvardi János tűzoltó alezredest, a Fejér Megyei Katasztrófav édelemi Igazgatóság Székesfehérvári Kirendeltségének polgári védelmi felügyelőjét is.

Udvardi János tűzoltó alezredes, Adorjánné Varga Erika hivatásos pártfogó és Májer László, a Székesfehérvári Balesetmegelőzési Bizottság titkára vehette át a pénteki közgyűlésen a Székesfehérvár Közbiztonságáért díjat.
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A nyílt ülésen a közterületek tisztán tartásáról és a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló önkormányzati rendeletbe beemelték a lakosság által „termelt”, használt sütőolajra vonatkozó rendelkezéseket. Döntés született a Várfal park felújításáról és az ott kialakításra kerülő történelmi témájú, de okos eszközökkel is felszerelt játszótérről.

Kiderült: szeptemberben ismét Zöld Busz érkezik a városba, amit ingyen használhatnak majd az utasok két héten át. A közgyűlés döntött a Kodolányi-gimnázium tetőfelújításának támogatásáról, a Vasvári-gimnázium akadálymentesítésének segítéséről, de az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ tanévkezdési adománygyűjtéséhez és az Alba Polgárőr Egyesület munkájához is támogatással járul hozzá a város.

Egyhangúlag fogadta el a testület a Nemzeti Hitvallás méltó kifüggesztéséről szóló döntést
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A zárt ülésen a multifunkcionális csarnokkal kapcsolatban döntöttek, ezt követően a kormány dönthet majd a fedezetről és elindíthatja a közbeszerzést. Ezzel kapcsolatban Cser-Palkovics András elmondta, a csarnok mellett a kórház új épülete kapcsán is várják hamarosan a remélhetőleg pozitív kormánydöntést. Az ülést követően a polgármester kiemelte, egyhangú döntés nyomán adtak ki nyilatkozatot a Királyi Napok alkalmából. A határozat szerint a Nemzeti Hitvallást méltó módon kell elhelyezni a polgármesteri hivatal valamennyi épületében, a város által fenntartott intézményekben és az önkormányzat tulajdonában álló gazdasági társaságok székhelyein

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában