Frissen Fejérből

2021.08.10. 07:15

Kéthetes nyári tábor Jenőben: fagylalt, számháború és kastélylátogatás

A nagy érdeklődésre való tekintettel a nyári táborban olyan programokat is szerveznek, amelyeken nemcsak a táborozók vehetnek részt, hanem a településen lakó vagy éppen ezekben a hetekben Jenőben nyaraló óvodások és alsó tagozatos kisdiákok.

V. Varga József

Fanni vászontáskát fest

Fotó: Varga Roberta

Az önkormányzat és a könyvtár az idén már negyedik alkalommal szervezte meg kéthetes nyári táborát. Huszonnyolcan jelentkeztek a táborba, ami rekordlétszám. A gyerekek az első héten só-liszt gyurmafigurákat alkottak és kókuszgolyót készítettek, elmentek fagyizni, rajzoltak, vászontáskára festettek, de még számháborúztak is – tudtuk meg Varga Roberta könyvtárostól, táborvezetőtől. A zumbát Bérces Zsuzsi vezényelte, Hutvágner Andrea segítségével szappant készítettek.

Rajzpályázatóvodásoknak,kisiskolásoknak

Az utolsó utáni pillanatban többen is jelezték, hogy szeretnének jönni a táborba, de sajnos több gyermek felügyeletét már nem tudták biztosítani. A nagy érdeklődésre való tekintettel viszont úgy gondolták, a táborban olyan programokat is szerveznek, amelyeken nemcsak a táborozók vehetnek részt. Ilyen program volt a Fantázia Pont hétfői zenés-táncos előadása, és ugyanígy nyitott lesz a záró nap (augusztus 13.) délutáni attrakciója.

Játszótéri kaland a faluközpontban: Fanni, Dávid és Zalán
Fotó: Varga Roberta

A három kívánság című mesejátékot a Léghajó Meseszínház 13 órakor mutatja be a művelődési házban. A Jenői Nyári Tábor rajzpályázata ugyancsak nyitott a táborlakó és nem táborlakó kicsik számára, a mottója: Vakáció kis falumban. A maximum A4-es méretű munkák bármilyen technikával készülhetnek, és fel kell rajtuk tüntetni az alkotók nevét és a szülők elérhető telefonszámát. A pályamunkákat még augusztus 11-éig lehet leadni a könyvtárban 8 és 16 óra között. Az eredményhirdetést pénteken tartják a meseszínházi produkciót megelőzően.

Fanni vászontáskát fest
Fotó: Varga Roberta

– A táborunk ingyenes, köszönhetően annak, hogy már korábbi pályázati forrásokból be tudtuk szerezni a szükséges eszközöket, a kézműves alapanyagokat, a sportszereket – mondta el lapunknak Kerekes Ildikó polgármester. – Büszke vagyok arra, hogy már önszerveződő, és a nagyobb diákok is szívesen vállalnak benne önkéntes munkát. A táborlakók kedden délelőtt Nádasdladányba, a felújított Nádasdy-kastélyba látogatnak, délután pedig Budai Brigitta tart gyorstalpaló péktanfolyamot, cipósütéssel…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában