adomány

2021.08.06. 07:00

A Legyen öröm az iskolakezdés! akció során hátrányos helyzetű gyermeket támogathatunk

A Katolikus Karitász 9078 diák iskolakezdését támogatta tavaly, és idén már 11. alkalommal indítja el hazánk legnagyobb iskolakezdési segélyprogramját. A határokon átívelő Legyen öröm az iskolakezdés! akció nemcsak a tanévkezdésben, de a teljes tanév idejére támogatást jelenthet a hátrányos helyzetű családoknak.

FMH, V. Varga József

Egy hívás egy színesceruza-készletet ér, 10 hívás egy iskolatáskát, 1000 hívás száz gyermek támogatását

Fotó: Katolikus Karitász

A járvány idején anyagilag még nehezebb helyzetbe került családoknak szinte lehetetlen előteremteni az iskolakezdéshez szükséges eszközöket. A segélyszervezet idén kitűzte, hogy 10 ezer diák iskolakezdését tegye könnyebbé, különösen a nagycsaládosok és a hátrányos helyzetűek körében – tájékoztatta lapunkat a Katolikus Karitász.

Több mint egymillió diák indul el iskolába szeptemberben. Sok gyermek megfelelő eszközök, ruházat és tanszerek nélkül kezdi az iskolát, sokaknak nincs lehetőségük részt venni a fakultatív órákon vagy épp korrepetáláson. Számos család kevesebbet költ élelmiszerre, ruhára, vagy nem fizeti be a közüzemi számlákat, hogy az iskolai költségeket rendezni tudja. Más családok hitelből oldják meg az iskolakezdést.

Az eltelt években bebizonyosodott, hogy sok helyen nemcsak iskolakezdéskor, hanem a tanév első hónapjaiban is szükség van segítségre. Ezért a tanszereken túl egyéni segítségnyújtást is terveznek megvalósítani. Több esetben egyedi segítség kell, a közös pont azonban ugyanaz: ehhez megfelelő anyagi forrás szükséges.

Egy hívás egy színesceruza-készletet ér, 10 hívás egy iskolatáskát, 1000 hívás száz gyermek támogatását
Fotó: Katolikus Karitász

Écsy Gábor, a Karitász országos igazgatója elmondta, hogy segélyakciójukkal nem csupán az eszközök beszerzését segítik, hanem utalványokkal és egyedi támogatásokkal is a családok mellett szeretnének állni. Az önkéntesek személyes jelenlétével, a folyamatos kapcsolattartással az egész tanév során biztonságot adnak a családoknak.

A Katolikus Karitász célja, hogy az országos összefogás során mintegy 10 ezer gyermeknek segíthessenek. Ehhez kérik a jó szándékú adományozók felajánlásait, hogy közösen minél több gyermeknek segíthessenek. Hogyan lehet egyszerűen és gyorsan csatlakozni az összefogáshoz? A 1356-os adományvonal hívásával (egy hívás 500 forint támogatást jelent); online adományozással a Karitász honlapján (www.karitasz.hu) keresztül; a szervezet központi bankszámláján „iskolakezdés” megnevezéssel. Mi mennyit ér? Egy hívás egy színesceruza-készletet, 10 hívás egy iskolatáskát, 1000 hívás száz gyermek támogatását.

A támogatások, tanszerek átadása augusztus végén és szeptember elején, az iskolakezdés első napjaiban valósul meg. A szervezet iskolakezdési akciója augusztus 5-étől szeptember 15-éig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában