Öt ismert személy története

2021.08.13. 07:00

A katolikus világesemény hírnökei beszélgettek Pusztaszabolcson

A katolikus világesemény öt hírnöke vett részt a csütörtök este tartott beszélgetőeseményen, melynek vezérvonalát az otthon, a hit és a gyökerek adták.

Déri Brenda

A katolikus világesemény – nevén nevezve a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus – öt hírnöke vett részt a csütörtök este tartott pusztaszabolcsi beszélgetőeseményen, melynek vezérvonalát az otthon, a hit és a gyökerek adták. E témakörökben olyan személyek emeltek szót, illetve mesélték el élettapasztalataikat, mint Dolhai Attila színész, Pindroch Csaba színész (balra), Lackfi János író (jobb szélen), Csókay András sebész és Szikora Róbert énekes (középen).

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Idén 52. alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, melynek szeptember 12-én, Magyarországon tartandó záró szentmiséjén részt vesz Ferenc pápa is. Erdő Péter bíboros még korábban, a pápa érkezésének bejelentését követően így fogalmazott:

A katolikus világesemény öt hírnöke vett részt a csütörtök este tartott pusztaszabolcsi beszélgetőeseményen, melynek vezérvonalát az otthon, a hit és a gyökerek adták. E témakörökben olyan személyek emeltek szót, illetve mesélték el élettapasztalataikat, mint Dolhai Attila színész, Pindroch Csaba színész (balra), Lackfi János író (jobb szélen), Csókay András sebész és Szikora Róbert énekes (középen).
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

 

– Imádkozunk azért, hogy a járványhelyzet enyhülésével a Szentatya látogatása számunkra a remény és az újrakezdés jele legyen.

A bíboros 12 ismert és elismert személyt kért fel, hogy legyen az 52. NEK – Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus – hírnöke. Ebből öten vettek részt a tegnap este Pusztaszabolcson tartott, amolyan kisebb előeseményen. Beszélgettek a valláshoz való viszonyukról, elmondták, hogy mit jelent számukra hinni, milyen családi körülmények között nevelkedtek. Az est moderátora, Zsuffa Tünde nyitotta meg a beszélgetést, melynek főtémája az otthon, a hazatérés és a gyökerek voltak.

Az esten Csókay András sebész és Dolhai Attila színész fogta a bölcsességeket
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

lyan személyek emeltek szót, illetve mesélték el élettapasztalataikat, mint Dolhai Attila színész, Pindroch Csaba színész, Lackfi János író, Csókay András sebész és Szikora Róbert énekes. Az ismertségek egymás után kalauzolták el a jelenlévőket emlékeikben, történeteikben. Előadóművészeink azt is elmesélték, hogyan sodorta őket – szavaikkal élve – a Mennyei atya erre az életpályára…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában