Fejérvíz Zrt. információ

2021.08.12. 07:00

Kabókapuszta és Leshegy-Ófalu ivóvize ivásra alkalmatlanná vált

FMH

A Fejérvíz Zrt. Kőszárhegyi Üzemmérnöksége átmeneti ivóvízminőség-változásról tájékoztatja Kabókapuszta és Leshegy-Ófalu lakosait. A településeken a szolgáltató folyamatosan kontrollálja a vízminőséget, melynek eredményeként megállapításra került, hogy sajnálatos módon a hálózati vízminőségi eredmények újra romlottak. A romlás oka feltehetően a szabálytalan közműhasználatnak tudható be. A szakemberek megállapítása szerint, valószínűleg egy bizonyos ponton a hidroforos rendszert összekötötték a belső hálózattal és innen beszennyezték a közüzemi hálózatot. Nagyon fontos információ, hogy ez tilos és büntethető. Kérik a lakosságot, hogy akinél ez előfordul, azonnal szüntesse meg az összeköttetést.

A vízminőség javításán folyamatosan dolgoznak, a vízellátó rendszert fertőtlenítik. Az újabb végleges laborvizsgálati eredmények megszületéséig – átmeneti intézkedésként – 3 liter/fő/nap mennyiségben lajtoskocsival biztosítanak ivóvizet. A lajt 2021. augusztus 12-től naponta, reggel 8-10 óra között Kabókapusztán a vízműtelep előtt kerül elhelyezésre, Leshegy-Ófalun pedig 10-11 óra között lesz megtalálható. A vezetékes víz emberi fogyasztásra (pl. ivásra, főzésre, fogmosásra) nem alkalmas, ezen kívül egyéb célra továbbra is felhasználható. A szolgáltató fenti, átmeneti időre szóló intézkedése megszüntetéséről is tájékoztatást nyújt majd a már megszokott, hivatalos csatornáin keresztül. A munkálatok idejére a felhasználók megértését és türelmét kérik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában