Frissen Fejérből

2021.08.31. 14:00

Jubileumát ünnepli a megújult István Király Általános Iskola

Hatalmas átalakuláson esett át a nyári szünet ideje alatt az István Király Általános Iskola és annak környéke. A felújításnak köszönhetően méltóképp ünnepelheti az intézmény fennállásának 35. évfordulóját.

Héjj Vivien

Az általános iskola énekkara vidám dalokkal színesítette a tanévnyitó ünnepélyt

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Az iskola történetének első tanítási napja 1986. szeptember 1-jén volt, azóta eltelt 35 év, rengeteget változott iskolánk külső és belső megjelenése, működése, tantestülete. – mondta tanévnyitó beszédében Krählingné Kovács Tünde, az intézmény igazgatója, aki mint mondta, fiatal, motivált pedagógusként lépte át az iskola küszöbét 35 évvel ezelőtt.

Az általános iskola énekkara vidám dalokkal színesítette a tanévnyitó ünnepélyt
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Kollégáinktól nagyon sokat tanulhattunk, köszönet illeti elődeinket és méltán mondhatjuk: a példa a leghatékonyabb tanítók egyike, noha szótlanul tanít. Intézményünk az elmúlt évek során meg­teremtette sajátos arculatát, kialakította, ápolta és továbbfejlesztette hagyományait. – tette hozzá az igazgató. Kiemelte, referencia-, mentor-, és bázis- intézményként, valamint örökös élménysuliként naponta igyekeznek megújulni.

Az idei tanévben 457 tanuló jár a jubileumát ünneplő intézménybe, melynek udvara és környéke egyaránt új külsőt kapott a jeles évfordulóra. A belső udvar térkő borítású lett, míg az iskola mellett új parkolóhelyek épültek.

 

Az igazgató arról is szólt, hogy a tanulás és a tanítás egyaránt csapatmunka.

– Nagyon fontos, hogy meglegyen az összhang, a lelkesítés, a családias légkör, a folyamatos szakmai megújulás, és nem utolsó sorban a nyitottság. Nagyon fontos olyan hellyé tenni az iskolát, ahová a tanuló és a tanár is szívesen jön, mert ahogy egy bölcs mondás tartja: minden gyermek megérdemel egy elégedett pedagógust – idézte az intézményvezető.

A jubileumi tanévnyitón jelen volt Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója, Mészáros Attila alpolgármester és Viza Attila, a városrész önkormányzati képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában