Frissen Fejérből

2021.08.23. 22:14

Jó ügyeket támogathatunk, és akár sétálhatunk is

A Civil Centrum Közhasznú Alapítványnál, a Viktória Rehabilitációs Központban tartottak hétfőn sajtótájékoztatót az Új Nap – Új Remények elnevezésű, közösségi, követekkel megvalósuló adománygyűjtő kampányról.

Bokros Judit

Az egyik támogatást kérő szervezet, a Martonvásári Fúvószenei Egyesület három tagja zenélt a tájékoztató előtt

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A negyedszer elindított országos program gazdája a Civil Iránytű Alapítvány, amely a jougyekert.hu portál működtetője. E honlapon keresztül is lehet bővebben tájékozódni a kampányról, amelyet fehérvári vonatkozásban a Civil Centrum Alapítvány koordinál. Ők vállalták a helyi program teljes körű megszervezését, amelynek része volt egy kétnapos, térítésmentes adománygyűjtő képzés a szervezeteknek, amelyeknek még hat hónapon keresztül szakmai támogatást nyújtanak – tudtuk meg Farnady Judit ügyvezetőtől.

Az eseményen bemutatkozott a négy támogatott szervezet is, méghozzá a követeiken keresztül. A Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesületét (Lárke) öt követ közül Hajduk Péter képviselte, aki elmondta: a pályázattal a kapcsolattartást, illetve az életvitelt megkönnyítő eszközök beszerzése a céljuk.

A Martonvásári Fúvószenei Egyesület (amelynek három tagja zenével köszöntötte a megjelenteket) a zenén keresztül formálja a közösséget, céljuk pedig most az, hogy 2022 tavaszán kijuthassanak sok fiatal tagjukkal a francia testvérvárosba, a Nemzetközi Fúvóstalálkozóra – tudtuk meg Pfiffer Zsuzsanna követtől.

Az egyik támogatást kérő szervezet, a Martonvásári Fúvószenei Egyesület három tagja zenélt a tájékoztató előtt
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Vox Mirabilis Kamarakórus több kis koncertet adna, hogy elérjenek legalább 1500, többnyire elzártan élő emberhez. Ehhez szeretnének támogatást – mondta Zemlényi Katica kórusvezető.

A „Teljes Élet” Szociális Alapítvány pedig a mozgás-és halmozottan sérülteknek sokat jelentő sörédi tábor 2022-es megrendezéséhez kér segítséget – ismertette Braila Mária követ.

A kampány végét séta zárja október 2-án, hajnali fél 5-től a Sóstón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában