Frissen Fejérből

2021.08.30. 17:30

Friss falak közé érkezhetnek szeptemberben az Olajfa óvodásai

Hálaadó istentisztelettel egybekötve, ünnepélyes keretek között adták át az Olajfa Református Óvoda új épületét, amely az Országos Óvoda Program kereteiben valósult meg.

Baráth Eszter

Az előtérben a Falvay család négy tagja látható: az apuka (Miklós) a legkisebbet, Villőt tartja a karjában, aki most kezdi az óvodát az Olajfában. Balról Anna és Zorka lánya

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az Olajág Református Óvoda új épületének alapkövét 2020. júniusában rakták le, idén szeptemberben pedig már az állami támogatással megvalósult, négy csoportszobás épületben kezdhetik meg az évet a gyermekek. A hálaadó istentisztelet keretében a jelenlévőkhöz szólt Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, Imre Bálint, a Mezőföldi Református Egyházmegye esperese, valamint Szász Zoltán, a Székesfehérvári Belvárosi Református Egyházközség lelkipásztora. Többek között köszönetet mondtak azért, hogy az óvoda megvalósulhatott, és áldást kértek az intézményre, az ott dolgozókra, az odajáró gyermekekre és szüleikre.

A legjobb befektetés gyermekeink, unokáink jövője

Fülöp Zoltán műszaki ellenőr, a gyülekezet építési gondnoka köszöntőjében kiemelte, izgalmas három és fél év van mögöttük. Ez az idő felöleli a megállapodás és kivitelezést közötti nehézségeket és szépségeket. Hangsúlyozta, az új épület lényegében egy év alatt el is készült. Vargha Tamás országgyűlési képviselő, államtitkár a Példabeszédek Könyvéből való idézettel kezdte ünnepi gondolatait. Mint mondta, Székesfehérváron tapasztalható, hogy egyre több gyermek születik, aminek fényében egyre több nevelési és oktatási intézményre van szükség. Kiemelte, a legjobb befektetés gyermekeink jövője.

Az előtérben a Falvay család négy tagja látható: az apuka (Miklós) a legkisebbet, Villőt tartja a karjában, aki most kezdi az óvodát az Olajfában. Balról Anna és Zorka lánya
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Fürjes Zoltán köszöntőjében kiemelte, a nevelésben, az oktatásban az egyháznak évezredes gyakorlata van, éppen ezért ezen a területen a kormány is szövetségesként tekint rájuk. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere többek között hangsúlyozta, a város örül minden olyan szociális és oktatási intézménynek, amit egyház tart fent, mert láthatóan jó gazdái ezeknek az intézményeknek.

 

Berze János lelkipásztor a Budai Úti Református Gyülekezet nevében adta át jókívánságait az intézményre vonatkozóan. Mocsáriné Brunner Boglárka könnyek között, meghatódva mesélt az elmúlt időszak nehézségeiről, és háláját fejezte ki mindazoknak, akik részt vettek az impozáns intézmény létrehozásában, berendezésében. Ahogy az ünnepség elején a gyermekek köszöntötték dallal a megjelenteket és az óvoda életébe beköszöntő új kezdetet, úgy zárásként az intézmény pedagógusai is hasonló módon fejezték ki köszönetüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában