Frissen Fejérből

2021.08.14. 12:24

Fogadalmi ünnep és körmenet Fehérváron

Az örökös nélkül maradt Szent István a halála előtt egy nappal, 1038. augusztus 14-én ajánlotta az országot és a Szent Koronát Szűz Mária oltalmába. Ezen a napon tartják a székesfehérvári egyházmegye hagyományos fogadalmi ünnepét.

FMH

Tavaly a járvány miatt elmaradt a körmenet

Fotó: FMH-archív

17.30-kor a Püspöki Palotából körmenetben viszik a magyar Szent Család (Szent István, Boldog Gizella, Szent Imre) ereklyéit a Szent Imre- templomba, ahol a 18 órakor kezdődő ünnepi szentmise végén körmenetben érkeznek a hívők és az ereklyék a Nemzeti Emlékhelyre, Szent István király sírjához. A sírnál mondott felajánlási imát követően az ereklyéket körmenetben kísérik vissza a püspöki palotába.

Tavaly a járvány miatt elmaradt a körmenet
Fotó: FMH-archív

Spányi Antal megyés püspök a szent király sírjánál újítja meg hazánk felajánlását Szűz Máriának.

A megyés püspök az ünnepi liturgiában a Szent István-i hagyományhoz hűen a Magyarok Nagyasszonya pártfogását, közbenjárását kéri az egész magyar népért. Imádkozik minden magyar emberért, határokon innen és túl, hívőkért, nem hívőkért egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában