Frissen Fejérből

2021.08.09. 07:30

Fehérvár hősei: minden napra egy újabb kihívás

Holtversenyben három versenyző végzett az első helyen a Fehérvár Hero névre keresztelt applikációs játékban, melynek díjátadójára szombaton a Művészkorzón került sor. Cser-Palkovics András polgármester adta át a legjobbaknak a nyereményeket.

S. Töttő Rita

Hárman is holtversenyben végeztek az első helyen

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Különleges applikációs játékon mérhették össze kreativitásukat és kitartásukat azok a játékosok, akik a Fehérvár Hero második körös feladatait 45 napon át igyekeztek megoldani. Sokféle eleme volt a versengésnek: a kirándulások, süteménysütés, címertervezés és várostörténeti kihívások mellett önkénteskedés, újrahasznosítás, logókészítés is szerepelt köztük – minden­nap egy-egy megoldandó feladattal. A játék végén az első helyen holtversenyben végeztek hárman – derült ki a szombati díjátadón. A legtöbb pontot Kiss Zsolt, Péterfia Nóra és Szöllősi Ádám szerezte a városi megmérettetésen, melynek értelmében a szabályok szerint sorsolással kellett volna eldönteni, ki lesz közülük a nyertes. Végül azonban – értékelve a három versenyző belefektetett energiáját – az a döntés született, hogy mind a három első helyezettet egyformán jutalmazzák. A nyertesek értékes ajándékutalványokkal, valamint a Székesfehérvári Sóstó Természetvédelmi Terület című könyv egy-egy példányával térhettek haza a belvárosi eseményről.

Hárman is holtversenyben végeztek az első helyen
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Apropó, Művészkorzó: az eseménysorozat keretében je­lentették be az augusztus 13–22. között rendezendő, jellemzően nagy népszerűségnek örvendő Királyi Napok programjait is, amelyek között óriás sakk, koncertek, folkestek és történelmi játékok egyaránt szerepelnek…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában