Frissen Fejérből

2021.08.05. 07:00

Feddést kapott a fehérvári képviselő

Nyílt levelében megkérdőjelezhetetlen udvariassággal, de annál határozottabban szólította fel önkormányzati képviselő társát a napokban Cser-Palkovics András polgármester.

FMH

A Feketehegy-Szárazrét városrészért felelő Szigli István és Cser-Palkovics András elöljáró a 2018-as kemenceavatón

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap-archív

Szigli Istvánnak, Feketehegy-Szárazrét képviselőjének az elmúlt hetekben, hónapokban tapasztalható közösségi oldalas kirohanásai és megnyilvánulásai miatt érezte úgy a város vezetője, hogy meg kell védenie a képviselő szemében ellenséggé avanzsált Juhász Zsófiát, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ igazgatóját, illetve olyan fehérvári lakosokat, akikhez Szigli képviselőhöz és férfihoz méltatlan hangnemben szólt a közösségi oldalakon. Hónapok óta bárki olvashatta a szárazréti képviselő megnyilvánulásait Juhász Zsófiáról – melynek fő oka valószínűleg az volt, hogy a feketehegyi kultúrközpont irányítása gyakorlatilag teljesen kikerülve a helyiek kezéből a központhoz került. Szigli a nyílt levél megjelenése óta törölte a pár mondatos, mindig erőteljesen színezett hátteret kapó, hangulati elemektől sem mentes posztjait.

A Feketehegy-Szárazrét városrészért felelő Szigli István és Cser-Palkovics András elöljáró a 2018-as kemenceavatón
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap-archív

A polgármester többek közt ezt írta azután, hogy a nyilvánosság előtt Szigli fejére olvasta a megnyilvánulásait (melyek között nem is az intézményvezetőre vonatkozó mondatok, mint inkább a magánjellegű megnyilvánulások bizonyultak elfogadhatatlannak): „Tisztelettel, de nyomatékosan felszólítom és kérem, hogy tartsa be a képviselői esküjében foglaltakat, értekezzen, fogalmazzon és szolgáljon úriemberhez, képviselőhöz, Székesfehérvárhoz méltó módon! Úgy vélem, helyes lenne ezekért az elfogadhatatlan kijelentésekért nyilvánosan elnézést kérnie. Tisztelt Képviselő Úr! Ne rombolja le mindazt, amit magáról, az évtizedek óta eredményesen képviselt városrészben felépített!”

Szigli nem maradt adós a válasszal, amelyből kiderült, hogy őt is érzékenyen érintette a pandémia, amely miatt „előfordult, hogy talán meggondolatlanul vagy elhamarkodottan” ítélt meg helyzeteket. Majd pedig azoktól a „honfitársaitól”, akiket megbántott, elnézést kért. Azt is írta, kéri, hogy a későbbi konfliktusokat a jövőben személyesen kezeljék, ne írásban.

Hogy ezzel a polgármesternek üzent-e, nem tudni, de egy biztos: ugyanazt a csatornát választotta a polgármester, amelyen a képviselő maga is megnyilvánult véleményével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában