Kalózhajó és öko-tanösvény

2021.08.29. 07:05

Élményekkel teli Erzsébet-táborok várták a sárszentmihályi gyerekeket

Zánka, a diákfőváros. Kisvonat és kalózhajó. Papírsárkány és kalandpark. Élményekkel teli nyári táborok várták a sárszentmihályi gyerekeket.

FMH

A Balaton-parti ottalvós Erzsébet-táborban, Zánkán töltött közel egy hetet 31 felső tagozatos tanuló. Az ötven éve épült zánkai tábort az elmúlt időszakban felújították, a megújult szálláshelyeken a szobákban új bútorok, vadonatúj fürdőszobák és légkondicionált étterem várta a gyerekeket. A megújult környezetben a balatoni fürdőzésen és a finom ételeken kívül sok minden más is élménnyel szolgált a diákoknak: például a hősök napján a tűzoltóság, a honvédség, a rendőrség és a mentők munkájával ismerkedtek. Diákolimpia

zajlott, de robotika és programozás, sárkányhajózás és kutyabemutató is színesítette a programot.

Siófoki hajózáson is voltak a sárszentmihályi kicsik
Fotó: Az iskola

Az 1–2. osztályosok számára meghirdetett napközis Erzsébet-táborban 33 diák vett részt – tudtuk meg Kovácsné Simon Krisztinától, a Zichy Jenő Általános Iskola igazgatójától. Egyebek között bemutatóztak a Sárvíz Tűzoltó Egyesület tagjai, a kézműves-foglalkozáson papírforgó készült, az alcsútdobozi kiránduláson a kalandpark gyermekpályáját teljesítették a kicsik. Kisvonattal Felcsútra is eljutottak, ahol a Puskás Ferencről elnevezett Pancho Arénát látogatták meg. A nemezelést Bozai Éva irányította, a néptáncos-foglalkozást Szilvási-Grund Helga vezette. Siófokon Torzonborz kalózkapitánynyal találkoztak a gyerkőcök egy kalózhajón, és ellátogattak a Bella Állatparkba is.

A kicsit nagyobbakra (3., 4. és 5. osztályosok) szintén napközis Erzsébet-tábor várt: a 34 diák egyebek között Balatonfűzfőn is vizitált, a kalandparkban izgalmas kötélpályán tehették próbára erejüket, kitartásukat a lányok, fiúk. A hét közepén kerékpáros ügyességi próba zajlott. A Velencei-tóhoz is elutaztak a gyerekek, ahol felfedezték az agárdi Akváriumházat, majd egy ismeretterjesztő foglalkozással egybekötött sétahajózás színezte a programok sorát. A nebulók újrahasznosított anyagokból játékokat készítettek, és az iskolai ökotanösvényhez ismeretközlő táblákat helyeztek ki, illetve fakorongokból alakítottak ki bejárható útvonalat.

Ezek is érdekelhetik