Fesztivál

2021.08.26. 10:55

Berobbant az utcazene a veszprémi éjszakába

Szerdán elkezdődött az utcazene-fesztivál, és már az első napon meghódította a veszprémi éjszakát.

Horváth Virág / Napló

Fotó: Pesthy Márton/ Napló

A megyeszékhely belvárosát ellepték az utcazenészek, művészek és zenerajongók. A Papírkutya Kultúrbisztróban kedden este összetalálkoztak a zenészek, és a különböző országokból származó művészek közös örömzenével múlatták az időt hajnalig. Szerdán kora délután megkezdődtek a versenyprogramok, melyek keretében négy nap alatt húsz versenyző nyolcvan koncertet ad a fesztivál ideje alatt. Idén is találkozhatunk régi ismerősökkel a versenyzők között, például Kóbor Zsókával és Polgár Patrikkal – számol be a veol.hu.

Kóbor Zsóka és Polgár Patrik duója három éve alakult, akusztikus alter-pop zenét játszanak. Idén ismét megkapták a lehetőséget, hogy kipróbálják magukat Veszprém utcáin. Zsókával és Patrikkal ezúttal ütőhangszeres és vonós barátaik is színpadra állnak, bízva abban, hogy így még színesebb produkciót tudnak majd nyújtani.

Fotó: Pesthy Márton/ Napló

Új kedvencekkel is gazdagodhatott az ízlésünk, hiszen a Lanou talán nem sokak számára ismert együttes, viszont annál jobb. A zenekar otthonosan mozog a folk-, a pop- és a világzene határain. Az angol és magyar nyelvű saját dalok mellett népdalfeldolgozások is megjelennek repertoárjukban. A Lanou zenei világa tiszta, mély, szabad repülés – ezzel együtt bátran kísérletező, így szólalhat meg egymás után egy koncerten stoner rock beütésű citeraszóló, egy trip hop hatásokkal átszőtt népdalfeldolgozás. A zenekar 2018 óta létezik, első nagylemeze Fellegek (Of Clouds) címmel, szerzői kiadásban jelent meg 2020 novemberében Lantos Zoltán hegedűművész közreműködésével. A Lanou a népzene, a világzene és a pop találkozásaként írja le a zenéjét. Első nagylemezükön ugyan sokfelől jönnek a nép- és világzenén kívüli hatások, de a finom megszólalás végig jellemző.

Csütörtök este is érdemes lesz kilátogatni a Veszprémi Utcazene-fesztiválra, a Hangvilla melletti téren 21.30-kor bemutatkozik a francia Santa Machete, közvetlenül utánuk pedig a szintén francia La Brigade Du Kif csap majd a húrok közé.

Kapcsolódó:

https://www.veol.hu/kultura/helyi-kultura/mutatjuk-saya-noe-utcazene-koncertjet-eloben-4956608/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában