Frissen Fejérből

2021.08.21. 07:15

Bemutatkozott az új alcsúti Habsburg-utód

A kastélykápolnában mutatta be Tóth Erika polgármester a nádori leszármazottat, Habsburg Lotharingiai József Albrechtet az ünneplőknek.

Zsohár Melinda

Habsburg Lotharingiai József Albrecht (balra) édesanyjával és édesapjával

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A kastélykápolna ad helyet hagyományosan a Szent István napi ünnepnek, misével, kenyérszenteléssel, képzőművészeti kiállítással. A József nádorhoz köthető hely a rendszerváltás óta rendszeres találkozóhelye a leszármazottaknak is, a magyarrá lett Habsburg-ágnak. A faluval aktív kapcsolattartó Mihály főherceg a József Nádor Általános Iskola idei évzáróján jelentette be, hogy a stafétát unokaöccsének, Albrechtnek adja át.

Habsburg Lotharingiai József Albrecht (balra) édesanyjával és édesapjával
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A fiatalember szüleivel jelent meg az augusztus 20-iki ünnepségen, s magyarul olvasta fel beszédét: felidézte az Alcsútról eltávozott felmenők emlékét, s méltatta Szent István királyt. Tóth Erika polgármester a nemzeti ünnep kapcsán osztotta meg aktuális mondandóját, Burbela és Bonaventura bicskei plébánosok, valamint Lendvai Sándor helyi lelkész megáldotta az új kenyeret. Márton Dóra fiatal tehetség hegedült, Szegediné Zentai Hajnalka képeiből nyílt kiállítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában