hatalmas siker

2021.08.30. 11:30

Aratott a Kapa-Kupa

A hétvégén került megrendezésre a hatodik Kapa-Kupa, mely során 52 lelkes versenyző állt rajthoz, hogy megmutassák, mit tudnak feltuningolt kerti gépükkel.

Déri Brenda

52 versenyző érezte úgy, hogy kertigépre pattanva kipróbálja magát a több mint 600 méteres, technikás pályán.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A rendezvény 8 órakor vette kezdetét, egy pályabejárással indult, majd el is indították az első futamokat, amelyek délig tartottak. Beszélgettünk Sztupa Balázs főszervezővel, aki korábban már ismertette programajánló cikkünkben a verseny megszületésének körülményeit, illetve vázolta az idei VI. Kapa-Kupát, mely kapcsán utólag megjegyezte, hogy a versenyköröket és a versenyzők idejét látva talán kissé nehézre sikerült a több mint 600 méteres pálya. Ennek ellenére azonban a többségen nem fogott ki, leküzdötték az akadályokat.

Minden évben próbálnak egy kis csavart belevinni a nagydíjba

Az első etap után a Chilicum chilipaprika-evő verseny keretén belül hat elszánt és bátor jelentkező állt fel a színpadra, hogy a nézők szeme láttára bizonyítsa be, vajon melyiküké a legstrapabíróbb szervezet. A győztes Karf László Lajos volt. Ezzel párhuzamosan zajlott a Fűrész Mánia veterán láncfűrészes bemutató. 13 órakor pedig folytatták a futamokat egészen 17 óráig, amikor is célba ért az utolsó versenyző is. A szervezők az első három helyezetteken kívül különböző kategóriákban is hirdettek győzteseket. Legjobb sárosdi versenyző Kohl Gergő, a Legszebb gép birtokosa Schaffer Imre, a Legjobb női hajtó Szabó Vanda Rebeka Perkáta lett. A hagyományos értelemben vett első helyezés Szabó Tamást illette, aki 5 perc 17 másodperc alatt ment végig a pályán, második helyen végzett Kelemen Milán és harmadikként állhatott fel a dobogóra megint csak Schaffer Imre. A nyeremények és díjak a támogató szervezetek és szponzorok felajánlásaiból kerültek ki.

A VI. Kapa-Kupa sárban, jó időben, de mindenképpen vidámságban telt a hétvégén
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A főszám mellett rengeteg programmal készültek még a fent említetteken túl. Egész napos, gyerekeknek szóló elfoglaltságokat szerveztek, volt köztük kosaras körhinta, csillámtetoválás és arcfestés. Jelen volt továbbá hat szakmai kiállító is, akik kertigép-gyártással és forgalmazással foglalkoznak. Számos színpadi műsort rendeztek, fellépett A négy vidám tenor és a Dreams együttes is. Végül a nap zárásaként a Dupla KáVéra mulathattak az odalátogatók. A rendezvényre reggeltől-estig összesen 3000 vendég érkezett, akik természetesen nem egy időben voltak jelen a helyszínen, de ez is árulkodik a Kapa-Kupa sikerességéről és érdekességéről.

52 versenyző érezte úgy, hogy kertigépre pattanva kipróbálja
magát a több mint 600 méteres, technikás pályán.
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában