Fesztivál

2021.08.16. 11:30

Álmok, hangok, hullámok hátán – Ilyen volt az EFOTT a Velencei-tónál

Az EFOTT némi huzavona után visszatalált a Velencei-tóhoz.

Tihanyi Tamás

Végre igazi fesztiválhangulat költözhetett a Velencei-tó partjára

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Négy nap telt el a kánikulában zenével, szórakozással és azért egy kis komolysággal is a tó sukorói partszakaszán, ahol néhány külföldi nagyágyú mellett a hazai könnyűzene krémje is színpadra lépett a két nagyszínpadon és a többi helyszínen. Az életük komolyabbik felét kezdő korosztály tagjait több cég is csábította dolgozói közé, így volt sátra a vasúttársaságnak és a Volánnak, de még a büntetés-végrehajtásnak is.

Végre igazi fesztiválhangulat költözhetett a Velencei-tó partjára
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A civil szervezetek igyekeztek gondolkodásra késztetni a mindössze néhány tenyérnyi ruhadarabban álmokon és valódi hullámokon ringatózó lányokat és fiúkat, ezért a felsőoktatási intézmények mellett például a mentőszolgálat, az állatvédők, az adóhivatal, a kincstár, a szakszervezeti szövetség is képviseltette magát, miközben olyan kérdésekre is választ kerestek civil projektgazdák, amelyek a klímaváltozás hatásait és az arra adandó lehetséges válaszokat vizsgálták. Túl sok érv nem kellett a jelenség igazolásához, hiszen – főként szombaton – döglesztő melegben vágyakoztak egymásra és árnyékra az ifjúság tagjai, akiket politikai pártok próbáltak befolyásolni több és kevesebb sikerrel.

Döglesztő meleg volt napközben, jólesett a frissítő
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ironikus módon még az a Gyurcsány is közös szelfizésre invitálta az egyetemistákat, aki éppen a sukorói partra tervezett kaszinóbiznisz kapcsán követte el kormányzásának egyik legnagyobb disznóságát. Persze erre már nyilván kevesen emlékeztek a tinik közül, akik azért jobban örültek az Agrárminisztérium hűtött dinnyéjének, mint annak, hogy igyekeztek őket máris baleknak nézni.

 

A zene mindenkit mindenért kárpótolt, s bár sokan aggódtak a közlekedés miatt, a kisvonatok folyamatosan szállították a fesztiválozókat a partra, amely négy napra megtelt ritmussal, sörrel és szerelemmel.

Mező Misi ismét igényes koncertet adott
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy a színes forgatagban a Velencei-tó partján sétálva éreztem, ahogy ritkuló hajam alatt lassan vörösre ég a bőröm, és sodródtam az egészséges testek gyűrűjében, paradox módon azt kellett megkérdeznem magamtól: vajon hová tűnt az élet? Úgy értem, a sajátom.

Kapcsolódó cikkek:

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/duborgott-a-szinpadon-a-ria-ria-hungaria-flo-rida-sukoroi-koncertjen-5194697/

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/scooter-jott-latott-es-gyozott-video-5191187/

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-strandon-sem-lehet-programok-nelkul-maradni-az-efotton-5188766/

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ket-ev-utan-ujra-egyutt-igy-telt-az-elso-nap-az-efott-fesztivalon-video-5187305/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában