támogatás

2021.07.22. 07:45

Várjátékok is lesznek Csókakőn

Mintegy 625 millió forint értékben adott be pályázatot a csókakői önkormányzat, illetve a község civil szervezetei az elmúlt időszakban. Az már biztos, hogy az óvoda kerítése az ősszel megújulhat.

Borsányi Bea

A néptáncosok is sikeresen pályáztak az augusztus végi néptáncfesztivál támogatására

Fotó: FMH-Archív (PT)

A legutóbbi testületi ülésen Fűrész György polgármester adott tájékoztatást a beadott pályázatokról. Ezek közül elsőként említette az óvoda kerítésére nyert közel 5 millió forintot, amelyet a Magyar falu programban nyertek, a kerítés az elsők között újulhat meg a faluban az ősszel. Mintegy 40 millió forintos támogatásra pályáztak a Deák Ferenc utca burkolatának felújítására, ez azonban egyelőre tartaléklistára került. A kisebbek között említhető egy traktorra szerelhető rézsűnyíróra benyújtott pályázat, amiről még nem született döntés, viszont Csókakő is bekerült a Magyar falu templomfelújítási programjának támogatottjai közé, így mintegy 15 millió forinttal támogatja az állam a templom épületének külső megújítását. A legnagyobb projekt a Magyar Közúttal közösen indított pályázat a 81-esről a faluba vezető bekötőút felújítására. Ez az, ami jelentősen megemeli az önkormányzat által benyújtott pályázatok összegét.

A néptáncosok is sikeresen pályáztak az augusztus végi néptáncfesztivál támogatására
Fotó: FMH-Archív (PT)

A polgármester beszámolt a civil egyesületek sikeres pályázatairól is. A Szent Donát Borrend eszközfejlesztésre és boros rendezvényekre nyert több millió forintot, míg a Váralja SC a Nemzeti Együttműködési Alaptól kapott 300 ezer forintot eszközfejlesztésre. A Barkócaberkenye Néptánccsoport az augusztus végére tervezett, többnapos néptáncfesztiváljára nyert 3 millió forint támogatást. Ahogy azt Bognár Gábor, az egyesület elnöke lapunknak elmondta, mindenképpen szeretnék megtartani az augusztus 27–29. közötti fesztivált, ám a résztvevők listája még alakulóban van, és erősen függ attól, mit tesz lehetővé az aktuális járványhelyzet a határon túliak számára az utazással kapcsolatban. Jelenleg úgy tűnik, erdélyi, felvidéki, kárpátaljai és vajdasági fellépők is lesznek.

Az elöljáró hozzátette, az önkormányzat is megrendezi a Szent Donát napi búcsút, s nem mondják le az augusztus 21-i P. Mobil-koncertet, sem a szeptember eleji Várjátékokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában