Frissen Fejérből

2021.07.08. 09:00

Új játszótér épülhet Fehérvár 4. választókerületében

Héjj Vivien

Megújul a Deák Ferenc utca belső szervizútja

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Megújul a Deák Ferenc utca belső szervizútja, valamint az Erzsébet és a József Attila utcában is várhatók fejlesztések: a napokban ismét folytatódott a helyszíni bejárások sora. Ezúttal a 4. választókerületben mérte fel a városvezetés, milyen felújításokra, fejlesztésekre van szükség, és ezek közül mi az, aminek kivitelezése a közeljövőben megvalósulhat. A részletekről a választókerület önkormányzati képviselőjét kérdeztük.

– A nagy fejlesztések tavaly a Covid miatt elmaradtak; ezek folytatódnak most, 2021-ben. A legfontosabb, hogy a Deák Ferenc utca felújításának harmadik üteme elkezdődik. Megújul a belső szervizút és a vízelvezetési kérdések is megoldódnak. Ez nagyságrendileg 80 millió forintos beruházás – mondta Molnár Tamás.

A Kölcsey utca felújításával megkezdődik a Béke tér körzetének megújulása is. A Kölcsey Ferenc utcában az utat és a parkolókat is felújítják még az idei évben, ezt követően a Béke tér irányába folytatódnak a további fejlesztések, kivitelezések.

Megújul a Deák Ferenc utca belső szervizútja
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Jövő évben kezdődhet el az Erzsébet út belső útjainak felújítása. Ez egy régi adóssága már a városnak – tette hozzá Molnár Tamás.

A választókerületben a kisebb volumenű beruházásokból sem lesz hiány, hiszen a mindennapok szempontjából ezek a fejlesztések is leg­alább annyira fontosak, mint a nagyberuházások – nyomatékosította a képviselő.

A József Attila utca páros oldalán felújítják a járdát, valamint a Gáz utcában található sportcsarnok melletti lezárt területen sor kerülhet az aszfalt kopórétegének cseréjére.

Továbbá a tervek között szerepel még a Németh László Általános Iskola mögött egy játszótér és egy kosárlabdapálya kialakítása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában