Frissen Fejérből

2021.07.17. 09:00

Tervben a pusztaszabolcsi elkerülő út

A tervek szerint csökkentenék a forgalmat belterületen.

Szücs Zsuzska

A tervezett út az alaptérképen

Fotó: Látványterv: pusztaszabolcs.hu

Az elkerülő út külterületen haladna keresztül, így a beruházás a település belterületét nem érintené. A tervezett útszakaszt az alábbiak szerint valósítanák meg: a kezdő 6207-es jelű összekötő úti csomópont háromágú körforgalmú csomópontként épül meg. Ezen keresztül kapcsolódna a Pusztaszabolcs központját megközelítő út a tervezett elkerülőhöz. A csomópont-kialakítások figyelembe kívánják venni egy esetleges jövőbeni negyedik leágazás építésének lehetőségét. A 6205-ös számú összekötő úthoz tervezett kapcsolatra szintén egy háromágú csomópontot terveztek. A végcsomópont pedig egy háromágú körforgalom Iváncsa közigazgatási területén.

A tervezett út az alaptérképen
Fotó: Látványterv: pusztaszabolcs.hu

Az elkerülő út nyomvonala a tervek szerint külön szinten, híd létesítésével keresztezi a 40a Budapest és Pusztaszabolcs között húzódó MÁV vasúti vonalat. Pusztaszabolcs város vonatkozásában az út nyomvonalához nem tartozik kerékpáros fejlesztési elképzelés. A nyomvonalak a tömegközlekedést nem érintik, hiszen a megállóhelyek a város belterületén helyezkednek el. Az egyeztetések során az elkerülő úton buszmegállóhely kialakításának igénye nem vetődött fel.

Az építési munkálatok megkezdéséhez szükséges elő­zetes vizsgálati dokumentáció elkészült. Az eljárás során megállapították, hogy a tervezett tevékenység megvalósításából jelentős környezeti hatások nem származnak, semmi olyan tényező nem vetődött fel, amely a megvalósítás lehetőségét kizárná. A tervezett elkerülő út szakmai véleményezésre összeállított teljes tervdokumentációja Pusz­taszabolcs hivatalos honlapján tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában