Frissen Fejérből

2021.07.17. 07:05

Tanuszodát adtak át Enyingen

Ünnepélyes keretek között pénteken délelőtt átadták a Cifrakerti Tanuszodát a mezőföldi településen. Amint elhangzott: Enyingen és a járásban nagyon sok gyermek fejlődését, egészséges életmódra nevelését segíti majd ez a létesítmény, az aprónép egészségesebben tud felnőni általa, és megszereti a mozgást, a sportot.

V. Varga József

2021.07.16. Cifrakert Tanuszoda avatóját tartották Enyingen, ahol Szabó Tünde Sportállamtitkár mellett Varga Gábor országgyúlési képviselő is beszédet mondott. Enying. Nagy Norbert. Fejér Megyei Hírlap.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az állam saját költségvetési forrása terhére biztosította a 360 millió forintos beruházás költségeit, az épületben egy 25-ször 15 méteres, 1,90 méteres vízmélységű nagymedencét és egy 10-szer 6 méteres, 80 centiméter mély tanmedencét alakítottak ki. A létesítményben – mely szaunát és más kiszolgáló egységet is magában foglal – a hétvégén kedvezményes nyílt napokat tartanak.

A kormány 2014-ben döntött a Nemzeti köznevelési infrastruktúra-fejlesztési program elindításáról, azzal a céllal, hogy olyan európai színvonalú tornatermek, tantermek és tanuszodák épüljenek, amelyek hosszú távon szolgálják a fiatalok fejlődését. Az enyingi tanuszoda alapkövét már 2016. december 8-án letették a Batthyány-kastély kertjében, azonban az átadási határidők különféle okok miatt évenként csúsztak, tolódtak, de most elérkezett a várva várt pillanat.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az eseményen elmondta: a tanuszoda nemcsak a város számára jelent örömet, hanem az országos program jeles állomása is egyben. Megtudtuk, hogy a magyar kormány az úszószövetséggel közösen hamarosan elindítja az Úszó nemzet programot, amely a hazai sporttörténet egyik nagy horderejű kezdeményezése lesz. A program célja, hogy minden gyermek legkésőbb az általános iskola első vagy második osztályában tanuljon meg úszni, az oktatás a tervek szerint már az óvodáskorban elkezdődik.

 

Az átadó ünnepségen köszöntőt mondott Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője és Viplak Tibor, Enyingi polgármestere. A nemzeti színű szalagot is ők vágták át közösen az államtitkár asszony társaságában. Jelen volt az avatáson Kovács Norbert, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában