Frissen Fejérből

2021.07.14. 07:45

„Szűzanyához jöttünk” – Zarándoklatot tartottak Alsószentivánon

A Fatimai Szűz első magyarországi kegyhelyén májustól októberig minden hónap 13-án zarándoknapot tartanak.

Majer Tamás

A Fatimai Szűzanya alsószentiváni zarándokhelyén, a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve plébánia templomkertjében, csodálatosan szép környezetben tartott július 13-i ünnepi misét a tanulmányait ősztől Rómában folytató lajoskomáromi diakónus, Szakács Péter Mihály újmisés pap celebrálta. – Nagyon régóta imádkoznak már itt az emberek Szűzanyához. Sok minden kéréssel tudunk jönni. Imádkozunk a családunkért, az otthonunkért. Bármiféle gondunkat-bajunkat itt letehetjük – mondta el lapunknak Barcsiné Csányi Magdolna, aki Baracsról jött el Alsószentivánra. Unokájával együtt érkezett, s részesült áldásban.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

1917. május 13-án a portugáliai Fatima község határában három gyermek előtt megjelent a Szűzanya, majd az év október 13-ig még több alkalommal újra. Erős hagyománya van mindennek Alsószentivánon is. A kegyhely fontos zarándokhelye a Székesfehérvári Egyházmegyének.

A Fatimai Szűzanya alsószentiváni zarándokhelyén, a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve plébánia templomkertjében, csodálatosan szép környezetben tartott július 13-i ünnepi misét a tanulmányait ősztől Rómában folytató lajoskomáromi diakónus.
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Szűzanyához jöttünk. Az ő tiszteletére tartott misére. Nagyon régóta imádkoznak már itt az emberek Szűz­anyához. Sok minden kéréssel tudunk jönni. Imádkozunk a családunkért, az otthonunkért. Bármiféle gondunkat-bajunkat itt letehetjük – mondta el lapunknak Barcsiné Csányi Magdolna, aki Baracsról jött el Alsószentivánra, a július 13-i zarándoknapra, az ünnepi szentmisére. Rendszeresen jön, s vesz részt ezeken az alkalmakon. Ezúttal unokájával érkezett, s részesült áldásban.

 

A lajoskomáromi diakónus, a teológiai tanulmányait ősztől Rómában folytató Szakács Péter Mihály újmisés pap celebrálta a misét. Olyan sokan voltak – szerintünk nagyjából háromszázan –, hogy az autók egy része nem is talált magának jó helyet a parkolókban.

Jegyezzük meg, nem ritka, hogy ennél még többen látogatnak el a gyönyörű környezetben lévő zarándokhelyen tartott ünnepi misére. Husvéth Imre polgármesterrel beszélgetve megtudtuk, több par­koló is rendelkezésre áll, mint amennyit most használtak. Akárhogy is, fájó volt látni, hogy néhány autó szélvédőjén feljelentésről szóló cetli éktelenkedett a mise végeztével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában