Frissen Fejérből

2021.07.15. 07:50

Szepes Andrást választották a Fejér Megyei Mérnöki Kamara elnökévé

Küldöttgyűlést tartott a Fejér Megyei Mérnöki Kamara, mely idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját.

Szűcs Zsuzska

Szepes Andrást választották ismételten a Fejér Megyei Mérnöki Kamara elnökévé a küldöttgyűlésen

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A kamara alapszabálya lehetővé teszi az elektronikus szavazást, így a pandémia miatt a küldöttség tagjai korábban szavazhattak költségvetési kérdésekben és a beszámolókról. A küldöttgyűlésen a tisztújításé volt a főszerep. Két elnökjelölt közül egyszerű többségi szavazás eredményeként Szepes Andrást választották újra, immár hetedik alkalommal. Az alelnöki szavazáson Klein Pál Dunaújváros képviseletében, Polányi Péter Székesfehérvár képviseletében kapott bizalmat a kezdődő ciklusra. Ezután az elnökségi tagok megválasztására került a sor, majd felállt a felügyelőbizottság, illetve az etikai-fegyelmi bizottság is. Utolsóként az országos küldöttgyűlésbe delegáltak névsorát állították össze.

Szepes Andrást választották ismételten a Fejér Megyei Mérnöki Kamara elnökévé a küldöttgyűlésen
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A következőkben feladat a megválasztott elnökségi tagok célkitűzéseinek mérlegelése és összefésülése. A legfontosabb a mérnök szakma elismerésének kivívása és a szakértő mérnökök érdekképviselete: – Székesfehérváron szerencsés a helyzet, jó a kapcsolat az önkormányzattal. El tudtuk érni, hogy ahol esélyegyenlőség van, ott számítson, hogy helyi a tervező – mondta el lapunknak Szepes András. A kamara idén novemberben ünnepeli megalakulásának 25. évfordulóját. A negyedévszázados munka megünneplése mellett az utánpótlás-nevelés fontosságára is szeretnék felhívni a figyelmet. Hosszú távú célok között szerepel egy park kialakítása a mérnökszakmák népszerűsítésének céljából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában