Frissen Fejérből

2021.07.21. 07:30

Szép pályázati sikerek a megye déli részén

Sárszentágota a faluház felújítására nyújtott be sikeres pályázatot.

Szücs Zsuzska

Az önkormányzat épületére már ráfér a felújítás

Fotó: Önkormányzat

A megye déli részének önkormányzatai óvodák, művelődési házak, szolgálati lakások és orvosi rendelők épületének felújítására nyertek összesen több mint 429 millió forint támogatást a Magyar falu programban.

Sárszentágota például – amint Sebestyén Zoltán polgármestertől megtudtuk – ennek köszönhetően hamarosan egy felújított önkormányzati épülettel rendelkezik majd. Jelenleg rendkívül elavult a fűtés és az áramhálózat, gyakran jelentkeznek hibák, amik akadályozzák a gördülékeny munkát. A fő csapásirány e hálózatoknak a korszerűsítése. Ezután pedig egy teljes belső felújítással – falaktól a padlóig – folytatódik a beruházás. Összeségében körülbelül 230 négyzetméternyi belső tér korszerűsítése várható. A munkálatok elindulása előreláthatólag jövő év tavaszára tehető. A későbbiekben, a felújítás második szakaszában a településvezetés tervei között szerepel a külső megújulás is, tetőfelújítás, külső szigetelés és akadálymentesítés formájában.

Az önkormányzat épületére már ráfér a felújítás
Fotó: Önkormányzat

– Az önkormányzat épülete így fog majd teljes egésszé válni – mondta el a polgármester. Sárszentágotán kívül 17 település nyújtott be sikeres pályázatot, ezzel olyan fejlesztések kezdődnek a településeken, amik a lakosság igényeinek kielégítését és kényelmét szolgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában