Frissen Fejérből

2021.07.06. 07:05

Rendhagyó búcsú a ráckeresztúri évzárón

Emlékezetes tanévzárót tartottak a Petőfi Sándor Általános Iskolában. Jutalmat kaptak a kitűnő tanulók, átadták a Falunk Diákja kitüntető címet is, és elbúcsúztak az intézmény vezetőjétől.

Gajdó Ágnes

A gyerekek izgatottan várták a bizonyítványosztást, hogy elkezdődhessen számukra a jól megérdemelt vakáció

Fotó: Gajdó Ágnes

A rendhagyó tanév végén rendhagyó tanévzáró ünnepélyt szerveztek az iskolában. A vírushelyzetre való tekintettel a gyerekekkel csak meghatározott számú kísérő érkezhetett, így kisebb létszámú közönség hallgatta az ügyes elsősök, Kovács Lili, Jusztin Laura és Tamássy Petra versmondását. Gergics Mihályné igazgató beszédében kiemelte, hogy a nehéz és sokszor bizonytalanságokkal teli tanév végül rendben lezárult, bár furcsa volt megélni, hogy nem lehetett szakköröket, versenyeket tartani, elmaradtak az iskolai és osztályrendezvények is. Örömmel említette a levelezős versenyeken – Országos Honismereti Tanulmányi Verseny, Böngész országos levelezős verseny – elért eredményeket, itt főként a negyedik és ötödik osztályosok jeleskedtek. Az intézményvezető értékelésében kitért arra, hogy idén huszonkilenc tanuló ért el kitűnő eredményt, s a harmincegy nyolcadik osztályos diák mindegyike valamely középiskolában folytatja tanulmányait.

A gyerekek izgatottan várták a bizonyítványosztást, hogy elkezdődhessen számukra a jól megérdemelt vakáció
Fotó: Gajdó Ágnes

Az önkormányzat képviseletében Dienes Gábor alpolgármester és Szabó József képviselő átadta a Falunk Diákja díjat, melyet 2000 óta az a diák kap, aki nyolc éven keresztül kiemelkedő eredményeket ért el, és sokat tett az iskoláért. Ebben az évben a nevelőtestület Kalocsai Levente 8.b osztályos tanulót javasolta a kitüntető címre, melyhez Ráckeresztúr címerét ábrázoló emlékplakett és pénzjutalom jár. Levente számos tanulmányi versenyen szerepelt eredményesen, erősítette az iskola kézilabdacsapatát is és szerény, kedves személyiségével, magatartásával példát mutatott társainak.

Dienes Gábor alpolgármester és Szabó József képviselő adta át a Falunk Diákja díjat Kalocsai Leventének
Fotó: Gajdó Ágnes

Az igazgató név szerint is köszönetet mondott a ballagó diákok szüleinek, akik a legtöbbet segítettek, szabadidejüket nem sajnálva dolgoztak a gyerekekért: Glóczné Szabó Viktória, Gondiné Csobánki Mónika, Pintér Ágnes, Kalocsainé Majoros Szilvia.

Gergics Mihályné igazgatónő nyugdíjba vonul, munkájának elismeréseként miniszteri elismerő oklevelet kapott
Fotó: Gajdó Ágnes

A rendezvény zárásaként igazi meglepetés következett. Az igazgatónő nyugdíjba megy, ez alkalomból a Dunaújvárosi Tankerületi Központ vezetője, Szilágyiné Németh Sarolta miniszteri elismerő oklevelet adott át, majd az önkormányzat képviselői Rác­keresztúr címerét ábrázoló emlékplakettel köszönték meg Gergics Mihályné kiemelkedő és lelkiismeretes pedagógusi és intézményvezetői munkáját. A Ráckeresztúri Iskolásokért Alapítvány, a szülői munkaközösség tagjai és az iskola tanulói meglepetés ajándékokkal, rövid műsorral készültek.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/negy-evtized-munka-rackeresztur-gergics-mihalyne-5071442/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában