Frissen Fejérből

2021.07.14. 14:00

Pályázati támogatást nyert a sárkeresztúri óvoda

Azzal az örömhírrel kereste fel lapunkat a Sárkeresztúri Napraforgó Óvoda, hogy 624 ezer forintnak megfelelő összegű állami támogatást nyertek, melyet főként vizuális eszközök, irodaszerek és fényképezőgép vásárlására fordítottak.

Déri Brenda

A pályázat útján élményhez jutottak a gyerekek Fotó: az óvodától

Az óvodai pedagógusok a tehetségkibontakoztató program keretén belül lehetőséget szeretnének teremteni azon kisgyermekek számára is, akik hátrányos szociális környezetből érkeztek. Az intézmény pályázati programját az anyanyelvi nevelés, a mese és a drámajáték fejlesztő ereje határozta meg, mindeközben nagy hangsúlyt fektetve az esélyteremtésre, mind a felzárkóztatás, korrekció, mind pedig a tehetséggondozás terén. Jelenleg heti egy alkalommal két tehetségműhely működik, mely során kézműves tevékenységekkel foglalkoztatják a gyermekeket. Az óvónők törekszenek arra, hogy minél sokrétűbb kézműves programokat tudjanak megteremteni a fiataloknak, így a jövőben még szeretnének további elfoglaltságokat indítani.

A pályázat útján élményhez jutottak a gyerekek Fotó: az óvodától

Minden év május utolsó hetében megrendezik a Napraforgó hetet, mely már-már hagyománynak nevezhető a sárkeresztúri óvodában. Az öt napig tartó változatos eseménysorozat keretén belül a tehetségműhelyekbe járó gyermekek számot adnak tudásukról, és ekkor mutatják be elkészült alkotásaikat is, melyekből egy kiállítás készül. Ezen felül a Mesekuckó műhely tagjai mesefeldolgozással, mesedramatizálással mutatkoznak be.

Az elnyert pályázati összegből a fent említettek mellett a tehetségműhelyt vezető pedagógus bérkiegészítést, a gyermekek ajándékokat, kirándulást – júniusban ellátogattak a Pákozdi Arborétumba és a fehérvári Bory-várba – és iskolára felkészítő könyvcsomagokat kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában