Frissen Fejérből

2021.07.02. 17:10

Négy évtized munkáját köszönték meg a ráckeresztúri Gergics Mihálynénak

Négy évtizedet töltött oktatással a ráckeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója. Gergics Mihályné pedagógusi munkáját miniszteri elismerő oklevéllel jutalmazták.

Gajdó Ágnes

Gergics Mihályné a plakettel

Fotó: Gajdó Ágnes

Nem mindennapi tanévzárón vettek részt idén a ráckeresztúri iskolások, pedagógusok, szülők és a meghívott vendégek. Miután Gergics Mihályné igazgató bejelentette, hogy az idei tanév véget ért, helyettese, Orbán Erika kért szót. Eljött ugyanis a meglepetések pillanata. A tantestület, a diákok teljesen titokban megszervezték az igazgatónő köszöntését, búcsúztatását, ugyanis mindenki Gabi nénije nyugdíjba megy.

Gergics Mihályné negyven évet töltött a pályán. Az egri főiskola matematika–műszaki ismeretek szakán 1981-ben szerezte diplomáját. Főiskolás évei alatt is már tudatosan arra készült, hogy tanítani fog, osztályfőnök lesz, hozzásegíti a gyerekeket ahhoz, hogy minél könnyebben elsajátítsák a számukra szükséges matematikai ismereteket. Vérbeli pedagógusként jó kapcsolatot ápol a diákokkal, a kollégáival, a szülőkkel.

Gergics Mihályné a plakettel
Fotó: Gajdó Ágnes

A ráckeresztúri iskolába harminc évvel ezelőtt került, majd 2001-től 2012-ig igazgatóhelyettesként, s 2013-tól intézményvezetőként dolgozott. Igazgatói kinevezéséig folyamatosan osztályfőnök volt, évekig fogta össze a természettudományi munkaközösséget. Számos matematikaverseny szervezése, lebonyolítása fűződik nevéhez, emellett nagy elhivatottsággal törekedett arra, hogy iskolájában helyet kapjon a tehetséggondozás. Sok éven át matematika-szakkört vezetett, s támogatta a tehetséges tanulók kibontakozását. Célként fogalmazta meg, hogy új színt vigyen az iskola életébe, hogy kialakítson egy, a korábbiakhoz képest innovatívabb hozzáállást a tantestületben.

A megújulás alapjának érezte a folyamatos önképzést, az új módszerek elsajátítását, kollégáit is erre ösztönözte, törekvéseikben támogatta őket. Számos továbbképzésen vett részt, amelyek bővítették szakmai tudását, segítették vezetői attitűdjének megerősödését. Informatika szakos végzettséget is szerzett, ezzel megalapozva az intézmény szemléletváltását. Öt évvel ezelőtt mesterpedagógusi minősítést szerzett. Mesterprogramjában is a tehetséggondozást, a digitális kultúra fejlesztését a pedagógusok és diákok körében egyaránt, az iskola közösségi életének megújítását tűzte ki céljául.

Az alsós színjátszók énekkel köszöntötték őt
Fotó: Gajdó Ágnes

Sok eredményes pályázat fűződik a nevéhez. Az igazgatónő mindig igyekezett a pályázatok kínálta lehetőségeket megragadni, ezzel is javítani, gyarapítani az intézmény eszközökkel való ellátottságát. Arra is odafigyelt, hogy olyan lehetőségekhez, élményekhez, utazásokhoz, színházlátogatásokhoz, táborozásokhoz juttassa a gyerekeket, amelyeket a szülők saját erőből nem tudtak volna finanszírozni.

Gergics Mihályné négy évtizedes áldozatos munkájáért miniszteri elismerésben részesült, a Miniszteri Elismerő Oklevelet Szilágyiné Németh Sarolta, a Dunaújvárosi Tankerületi Központ vezetője adta át. Az önkormányzat képviselői Ráckeresztúr címerét ábrázoló emlékplakettel köszönték meg Gergics Mihályné kiemelkedő és lelkiismeretes pedagógusi és intézményvezetői munkáját. A Ráckeresztúri Iskolásokért Alapítvány, a szülői munkaközösség tagjai, az osztályok képviselői meglepetés ajándékokkal készültek, az alsós színjátszók pedig elénekelték a Légy jó mindhalálig musical egyik ismert betétdalát, melyben elhangzik: „a Tudás az, mi fölemel.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában